Kastav 10. listopad 2020.

Kastav oduševio filmsku ekipu iz Srbije

Kastav oduševio filmsku ekipu iz Srbije

Grad Kastav naći će se u nastavku hit filma “Južni vetar”, koji se jučer snimao na potezu od Trga Matka Laginje do Trga Lokvina. Filmska ekipa iz Srbije dan nakon snimanja nije skrivala oduševljenje Kastvom i Kastavcima.

U nesvakidašnjim su prizorima jučer uživali Kastavci i njihovi gosti koji su se zatekli u srcu grada na brege. Naime, potez od Trga Matka Laginje do Lokvine na nekoliko je sati pretvoren u filmski set na kojem su snimane scene novog filma “Južni vetar 2- Ubrzanje”.


Dan nakon snimanja filmska ekipa iz Srbije nije skrivala zadovoljstvo. U Kastav pubu svoja su iskustva s novinarima podijelili zvijezda filma- Miloš Biković, redatelj Miloš Avramović te producenti Goran Bjelogrlić i Tatjana Žeželj. 

“Želim zahvaliti gradskoj upravi i svim građanima koji su napravili sve da se ovdje osjećamo super. Bili su pravi domaćini koji su nam pomogli tehnički i logistički. Mislim da će scene koje su ovdje snimane ispasti jako lijepo u filmu”, poručio je Avramović. 

“Nakon što je Miloš pogledao fotografije grada čak smo i scenarij prilagodili Kastvu. Ovakvu dobrodošlicu i ovako lijepu organizaciju nismo još doživjeli“, istaknula je Žeželj. 


“Meni je žao što smo samo jedan dan ovdje. U stvari žao mi je što smo snimali, što nismo samo došli. Nisam ni znao za ovaj grad, u koji ću se rado vratiti kad god budem imao priliku. Dobro je što imamo jednu takvu lokaciju koja nije mnogo puta prikazivana u filmovima jer će našem filmu dati jedan poseban vizualni identitet”, poručio je Biković. 

“Mislim da je ovo samo početak jedne veliku suradnje, koja je neminovna. Mislim da će se ona u budućnosti i ostvariti i to vrlo brzo“, zaključio je Bjelogrlić.

Svakako treba istaknuti kako će se u nastavku srbijanskog hit filma- “Južni vetar 2- Ubrzanje” Kastav pojaviti kao jedina lokacija izvan Srbije. 


“Filmska industrija sigurno otvara mnoga vrata. Prvi dio filma u kinima je pogledalo čak milijun i pol ljudi. Jasno je što to znači za Kastav, koji je sada postao dio te priče. Velik je uspjeh što je Kastav u filmu upravo Kastav i to je za nas velika promocija, koja znači jako puno za naš grad”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

“Mi znamo da je Kastav lijep i na različite načine interesantan. Između ostaloga i za filmska snimanja. No, ovo je još jedna potvrda toga”, zaključio je Saša Brusić, voditelj Turističkog ureda TZG Kastva.

Premijera filma planirana je za početak 2021. godine, a filmaši poručuju kako bi nastavak, na zadovoljstvo svih pa tako i Kastva, mogao srušiti rekorde koje je postavio prvi dio filma “Južni vetar”.