Kastav 3. listopad 2017.

Kastav se sve jače ističe na turističkoj karti Hrvatske

Kastav se sve jače ističe na turističkoj karti Hrvatske
“Bela nedeja”, koja je proteklih dana u “grad na brege” privukla desetke tisuća posjetitelja, kruna je sjajne turističke sezone u Kastu. U prvih je devet mjeseci ove godine zabilježeno četrdesetak posto više dolazaka i noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. 
 
Na turističkoj karti Hrvatske Kastav je sve zanimljivija destinacija. Potvrđuju to i sjajne ovogodišnje brojke, koje bilježe turistički djelatnici “grada ne brege”.
 
U odnosu na proteklu godinu, u prvih devet mjeseci 2017., ostvareno je 43% više noćenja (31.163) i 41% više dolazaka (6.209). U kolovozu, u špici turističke sezone, ostvareno je 11 tisuća noćenja, što je brojka jednaka broju stanovnika Kastva.
 
“Zaista smo imali jednu izvanrednu turističku sezonu, bez obzira na to što se, u odnosu na velike destinacije, radi o malim brojkama. To su vrlo lijepe brojke za Kastav, koji ipak nije na moru. Gosti su otkrili Kastav kao destinaciju koja je mirna, lijepa, bogata tradicijom, s izvrsnom gastro- eno ponudom, događanjima, ali i na izvanrednoj lokaciji s koje mogu na izlete po cijeloj regiji. Zadržavaju se duže. Sada se radi o pet dana, u odnosu na 3.5 prošle godine. Zaista smo zadovoljni”, poručila je Dolores Kukurin, direktorica Turističke zajednice grada Kastva.


Zanimljivo je i da je Kastav, koji danas ima kvalitetne smještajne kapacitet s oko 620 ležajeva visoke kategorije, do prije petnaestak godina imao tek jednog iznajmljivača. Veseli što se već dogodine očekuje dodatni porast smještajnih kapaciteta.
 
“Već sad imamo dosta upita. Ljude zanima kako krenuti. Nastojimo im biti maksimalno od pomoći, dati im savjete i informacije. Izradili smo i priručnik- Kako postati iznajmljivač, sve kako bi im olakšali”, zaključila je Kukurin.