Kastav 11. rujan 2020.

Kastav u hrvatskom vrhu po postotku zaposlenih

Kastav u hrvatskom vrhu po postotku zaposlenih

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku Grad Kastav nalazi se na visokom 4. mjestu po postotku zaposlenih.

Grad Kastav je visokom četvrtom mjestu po zapošljavanju prema podacima Državnog zavoda za statistiku koji je neki dan izašao s konačnim podacima o zaposlenosti za ožujak 2019. godine. Prema tim podacima u postotku su vodeći po zapošljavanju bile Kutjevo, Otok, Ilok, Kastav, Vrgorac, Lepoglava, Pakrac, Hrvatska Kostajnica, Imotski i Pregrada. 


"Ovi podaci zaista vesele jer pokazuju da smo na dobrom putu s privlačenjem novih ulaganja. Između ovih rezultata i realnog trenutka je izbila pandemija koronavirusa, no Grad Kastav nastavio je s poticajima poduzetnicima i brzo reagirao s olakšicama u najtežim trenucima „lockdowna“ kako bi se umanjile negativne posljedice korona krize. Zahvaljujući novim investicijama, poput početka rada novog trgovačkog centra Plodine u Kastvu gdje je otvoreno 45 novih radnih mjesta, i gradnje četiri nove hale u Radnoj zoni Žegoti, i dalje očekujemo ovako dobre statističke pokazatelje unatoč krizi", kazao je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac.