Kastav 30. svibanj 2019.

Kastav u znaku sporta- počele 56. Kastavske sportske igre

Kastav u znaku sporta- počele 56. Kastavske sportske igre
56. Kastavske sportske igre svečano su otvorene u kastavskoj Gradskoj vijećnici, predavanjima poznatog kondicijskog trenera Pere Kuterovca. U sklopu manifestacije različita sportska natjecanja narednih će se dana održavati diljem Kastva.

Pero Kuterovac, jedan od vodećih svjetskih autoriteta na području fizičke pripreme vrhunskih sportaša i djece, je predavanjima u Gradskoj vijećnici Grada Kastva otvorio 56. Kastavske sportske igre.


Za okupljene je trenere i sportske djelatnike jedan od najboljih svjetskih stručnjaka koji se bave fizičkom pripremom sportaša održao dva predavanja i to: “Dugoročno planiranje i usmjeravanje mladih sportaša” i “”Senzitivne faze razvoja djece”. 


“Predavanja su uglavnom namijenjena trenerima mlađih dobnih skupina u svim sportovima, a tiču se dugoročnog razvoja mladih sportaša. Svaki pravi trener se educira i uvijek pokušava naučiti nove stvari. Ima nas premalo da bi si mogli dozvoliti luksuz da s talentiranom djecom ne radimo kako treba”, naglasio je Kuterovac. 


Okupljene sportske djelatnike na samom su početku, ispred domaćina- Grada Kastva, pozdravili referent za sport David Burburan, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, naglasivši kako Kastav ima dugu sportsku tradiciju, o čemu svjedoče i Kastavske sportske igre, koje su najstarije zabilježene sportske igre u Hrvatskoj.  


“56. Kastavske sportske igre nisu samo rekreacija, druženje i zabava, već imaju i važan edukativni segment, koji će omogućiti našim klubovima da postignu još bolje rezultate”, poručio je Mostarac, naglasivši kako je Kastav grad koji raste u svakom pogledu i postaje mjesto za kvalitetan i ugodan život. 


Okupljene je pozdravio i kapetan Hrvatske vaterpolo reprezentacije te osvajač zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. Samir Barać, koji se prisjetio svojih sportskih godina s Perom Kuterovcem.

Detaljni program i satnicu 56. Kastavskih sportskih igara, koje se održavaju u sklopu Dana Grada Kastva, možete pogledati OVDJE