Kastav 3. lipanj 2017.

Kastavci biciklima kroz Lozu i Lužinu

Kastavci biciklima kroz Lozu i Lužinu
U ljepotama kastavskih šuma danas je uživalo tridesetak biciklista, sudionika 2. kastavske biciklijade “Z bicikletun po Loze i Lužine”, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana grada Kastva.
 
Kastavska biciklijada, koja je dio 54. Kastavskih sportskih igara, zamišljena je kao manifestacija rekreativno- edukativnog karaktera. Tridesetak sudionika imalo je tako priliku na aktivan i ekološki prihvatljiv način upoznati šumske ljepote ''grada na brege''. 
 
Biciklijada je startala u 10 sati, kad su se sudionici s Fortice uputili prema Kastavskim šumama, a završila s povratkom u Kastav oko 12:45. Na odmorištu kod Breze organizatori su pripremili okrjepu.

 
I dok su spremniji biciklisti od Kastva do mjesta Breza i natrag odvozili 18 kilometara šumskog puta, za najmlađe je sudionike, u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Kastav'' i Lovačkim društvom ‘'Lisjak'', osmišljen poseban program na prostoru ispred lovačke kućice ''Zvirić''. Ondje su od lovaca mogli naučiti nešto više o stanovnicima šuma Loza i Lužina, dok su ih kastavski vatrogasci kroz zabavno natjecanje poučili osnovama vatrogastva. 
 
Svim sudionicima, kao i svima koji su pomogli u organizaciji, na kraju su dodijeljena priznanja. Biciklijadu je organizirala Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Kastav'' i Lovačkim društvom ''Lisjak'' Kastav.