Kastav 31. prosinac 2021.

Kastavci i brojni gosti dočekali zadnje polne u 2021. 

Kastavci i brojni gosti dočekali zadnje polne u 2021. 
Brojni Kastavci i njihovi gosti posljednje su podne u 2021. godini dočekali na Fortici, uz dobru glazbu i bogatu ugostiteljsku ponudu. 

Tradicionalna manifestacija “Zadnje polne va Kastve na 365 metara” nakon lanjske je prisilne pauze ipak održana, na oduševljenje sjajno raspoloženih Kastavaca i njihovih gostiju, koji su posljednje ovogodišnje podne dočekali na prekrasnoj Fortici. 


Okupljene su na 365 metara nadmorske visine zabavljali “D’Beni band”, “Kožne jakne” i “Reaktiva”, a kastavski ugostitelji, lovci, mjesni odbori, udruge i volonteri pobrinuli su se da iz grada na brege posljednjeg dana u godini nitko ne ode gladan ni žedan. Gostima su ponudili domaće specijalitete- gulaš i "kastafski hot dog", koje je većina “zalila” nezaobilaznim kuhanim vinom. 


Točno u podne, u najsvečanijem trenutku, okupljeni su visoko podigli čaše i nazdravili godini koja je pred nama, sa zajedničkom željom- samo neka bude bolja od protekle dvije. Okupljene su pozdravili inicijator akcije Andy Cech i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 


“Godina je bila teška, izazovna, ali vjerujem na kraju, kada uzmemo u obzir sve dobre stvari koje su se događale i uspješna. Mnogi su imali osjećaj da više rade, a da su rezultati slabiji, ali siguran sam da će se taj trud i rad vratiti u godini koja je pred nama i da nas 2022. vraća na stari put. Želim svima puno zdravlja i optimizma”, poručio je Mostarac.


Spomenuti svakako treba i kako su organizatori Udruga Nit i Grad Kastav događanju i ove godine dali humanitarni predznak. Naime, sredstva prikupljena prodajom hrane i pića donirat će se kastavskim obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija te djeci iz Tanzanije, kroz akciju “I malo je puno”.