Kastav 14. svibanj 2022. K.V.

Kastavci, kao nekada, Jeleninu slave uz bogat program 

Kastavci, kao nekada, Jeleninu slave uz bogat program 
Idućeg tjedna Kastavci slave Jeleninu, blagdan zaštitnice Kastva sv. Jelene. Napokon, nakon dvije godine, pripremljen je program proslave, koji traje od 18. do 22. svibnja.

Jeleninu 2022. otvara izložba Saše Jantoleka “Šetnja Kastvom” u crkvi Sv. Trojice u srijedu, 18. svibnja u 19 sati. Četvrtak je rezerviran za zdravlje i predavanje prof. Sandre Kolonić “Okreni na zeleno, okreni na zdravlje”. Predavanje uz degustacijsku radionicu održat će se u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati.


U petak, 20. svibnja, od 18 do 19,30 u dvorištu Kuće belice održava se kreativna radionica za djecu “Čarobna pričaonica i malo pripovjedačko kazalište”, a od 20 sati u Gradskoj loži koncert će održati Trio Acoustic band.

Subotu će se održati “Šetnja po zvončarskeh puteh” od Viškova do Kastva i natrag. Okupljanje je na parkiralištu Milihovu u Viškovu, a planiran je i posjet Kući belice uz degustaciju. Iste večeri planiran je koncert Zorana Majstorovića & Atma mundi ensamble u Gradskoj loži.


Na sam blagdan, u nedjelju 22. svibnja, služit će se misa u crkvi Sv. Jelene Križarice u 11 sati. Misu će predvoditi pater Mirko Nikolić, superior samostana u Opatiji.