Kastav 16. svibanj 2019.

Kastavci slave Jeleninu uz brojna događanja

Kastavci slave Jeleninu uz brojna događanja
“Jelenina 2019.” Kastavcima i njihovim gostima donosi brojna događanja, kulturno-zabavnog, tradicijskog, gastro, edukativnog, dječjeg, sportsko- rekreacijskog i vjerskog sadržaja.

Bogat program obilježavanja ovogodišnje Jelenine počinje sutra, 17. svibnja u 19 sati, u Galeriji sv. Trojice, na Lokvini, svečanim otvorenjem izložbe “Dijalozi”. Autori su: Alma Dujmović, Boris Roce i Željan Pavić, a izložba ostaje otvorena do 5. lipnja.

Dan kasnije, 18. svibnja s početkom u 10 sati, na rasporedu je “The never- ending story of Kastav”. U sklopu suradnje Kastav Eurowaya i Udruge Trija djeca- turistički vodiči provest će sudionike po Kastvu, od Lože do Žudike. 


“Kastafska proljetna biciklijada” održat će se istog dana, s početkom u 11 sati. Organizatori su pripremili dvije rute od 6 i 18 kilometara, koje će sudionici odvoziti uz pratnju biciklističkih vodiča, kao i zajednički ručak u Oštariji Fortica.

Šetnja “Hodeć po loze i lužine”, u organizaciji TZG Kastva i Planinarskog društva Viškovo, uz licencirane vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, održat će se u nedjelju, 19. svibnja. Okupljanje sudionika je u 10 sati na Trgu Matka Laginje.


Kuharska radionica izrade i pečenja kruha, namijenjena djeci, s elementima upoznavanja čakavskih izraza, održat će se 20. svibnja s početkom u 10 sati u Idičinoj peknjici. 

Dan kasnije, 21. svibnja u 18 sati, u holu Gradske uprave, bit će otvorena Izložba radova djece iz kastavskog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor- “Prigrlimo bogatstvo međusobnih različitosti“. 

U sklopu programa obilježavanja ovogodišnje Jelenine upriličit će se svečano otkrivanje ploče domicilne kuće legata za Hrvatsko primorje i Istru na kući belica.

Kako i priliči Jeleninu će obilježiti i brojna vjerska događanja, a detaljni program manifestacije i satnicu možete pogledati OVDJE.