Kastav 16. svibanj 2018.

Kastavci slave Jeleninu uz program Radija Kastav

Kastavci slave Jeleninu uz program Radija Kastav
Vjerska, kulturno- zabavna, tradicijska, gastro, edukativna, dječja i sportsko- rekreacijska događanja obilježit će ovogdišnju Jeleninu, a posebno svečano bit će na Šporovoj jami gdje s radom kreće Radio Kastav.

Bogat program obilježavanja ovogodišnje Jelenine započinje sutra (17. svibnja) u 19 sati, u Galeriji sv. Trojice, na Lokvini, svečanim otvorenjem izložbe fotografija autora Branka Janija Kukurina, pobjednika prošlogodišnje Vele umjetničke delavnice.

Izložba će se održati u sklopu kulturno- zabavnog programa Jelenine, ali i Izložbenog programa manifestacije 27. Kastafsko kulturno leto, a moći će se razgledati sve do 31. svibnja, svakim danom od 17 do 21 sat.
 
Hodeć po loze i Lužine

Petak (18. svibnja), od 17 do 21 sat, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva prigodnim će se druženjem od školske godine oprostiti polaznici Eurowaya, a subotu (19. svibnja), u 10 sati, održat će se tradicionalna šetnja predivnim kastavskim šumama- “Hodeć po Loze i Lužine”.


Nedjelju (20. svibnja), u 20 sati, će u Crkvi Sv. Jelene Križarice nastupiti nagrađivane muška i ženska Klapa Kastav, dok će se ponedjeljak, u 19 sati, ispred Vikotove bačvarije održati Gastro show “Primorski pijat”, priprema i degustacija jela te promocija kuharice.
 
Radio Kastav

Svečano će utorak (22. svibnja) u 14 sati, biti na Šporovoj jami. Naime, grad na brege može se pohvaliti novom radijskom postajom. Na Šporovoj jami uređen je novi studio iz kojeg će eterom zavladati poznati glasovi među kojima su i oni Željka Đerića, Maje Stepančić i Nine Dukić Srok. Radio Kastav- "vaš radio za saki dan" kreće s emitiranjem na 90,3.

Kako i priliči Jeleninu će obilježiti i brojna vjerska događanja, a detaljni program i satnicu možete pogledati OVDJE.