Kastav 26. travanj 2018.

Kastavska prvomajska fešta uz gurmanski fažol i glazbu

Kastavska prvomajska fešta uz gurmanski fažol i glazbu
Praznik rada Kastavci će ove godine proslaviti na Trgu Belveder, uz gurmanski grah, besplatnu pivu i glazbeni program, a poseban kutak u Kastvu čeka najmlađe posjetitelje.

Grad Kastav po prvi put organizira veliku "Proslavu praznika rada- 1. Maja”, na kastavskom Trgu Belveder. Pića, dobre hrane i još bolje zabave na kastavskoj prvomajskoj fešti neće nedostajati.
 
“Kastav je grad radnika, grad zaposlenja, grad koji ima treći najveći porast broja zaposlenih u Hrvatskoj, Kastavci su vrijedni ljudi, koji puno rade i tradicija 1. Maja ovdje se poštuje od davnina, tako da se i Grad odlučio uključiti u proslavu. Trg Belveder oživjet ćemo događanjima i pokazati da u Kastvu, uz Forticu, Crekvinu i Lokvinu, imamo još atraktivnih mjesta za druženje. To će biti jedna nagrada svima koji vrijedno rade i nadamo se da će se svi koji dođu dobro zabaviti”, najavio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.
 
Buđenje uz Spinčićevu muziku

Tradicionalno, prvog svibanjskog dana Kastavce će probuditi dobro poznati zvukovi Glazbenog društva Spinčići, koje u 6 ujutro kreće u Spinčićima i nastavlja s buđenjem: Trinajstića, Rubeša, Kastva, Brnčića i Jardasa. Spinčićeva muzika potom će probuditi i Grobničane te se vratiti u svoj Kastav na veliku prvomajsku feštu, koja na Trgu Belveder počinje u 11 sati.

 
“Željeli smo organizirati jedan reprezentativan događaj na kojem će se svi posjetitelji osjećati ugodno i provesti jedan lijep dan u Kastvu. Osigurali smo 1000 porcija besplatnog gurmanskog graha, a točit će se i besplatno pivo. Imamo i glazbeni dio programa uz Lucky Band, a tu je i glazbeno društvo Spinčići, koje će danu dati poseban ugođaj”, rekao je David Burburan iz Grada Kastva, koji je pozvao sve građane da dođu na Trg Belveder.

Besplatan fažol i piva

“Mi ćemo se pobrinuti da ne manjka dobre hrane i zabave. Pripremit ćemo gurmanski grah s kobasicama i rebrima, napravljen na makedonski način. Dva kotlića će biti za sve posjetitelje, a jedan će biti za junake, koji vole ljuto i papreno, tako da imaju o čemu pričati par dana nakon graha. Dobre zabave neće nedostajati, nadamo se ni graha, a sa strane će biti i veliki roštilj”, poručio je Oliver Stojanovski iz Pizzerije Rustica.

Organizatori su se pobrinuli da se na Trgu Belveder dobro provedu i najmlađi, koji će imati svoj zabavni kutak uz dva velika “gumena grada”.