Kastav 14. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Kastavsko- grobnička kombinacija nasmijala Crekvinu

Kastavsko- grobnička kombinacija nasmijala Crekvinu
Popularna “Oštija” još je jednom napunila prepunu kastavsku Crekvinu, a ovog puta jake je kastavske snage pojačao jedan Grobničan- Žarko Žaželić Prdela

“Kastafsko kulturno leto” iz godine u godinu donosi brojne programe, ali Kastavcima najdraža ljetna manifestacija gotovo da je nezamisliva bez “Oštije”. Popularna glazbeno-scenska predstava sinoć je na Crekvini gledalište napunila s petstotinjak zaljubljenika u naše “ča” i naš domaći humor. 


A domaći su humor članovi “Oštije” (Zoran Ravnić, Andy Cech, Zoran Kinkela Mežnjar, Dražen Turina Šajeta i Damjan Grbac) ovog puta obogatili nastupom osebujnog Žarka Žeželića- Prdele, Grobničana bez dlake na jeziku. Kastavsko- grobnička kombinacija je zapjevala, ali i “pretresla” brojne aktualne teme te pritom dobro nasmijala Crekvinu.


“Oštiju”, koja je između ostaloga iznjedrila i megapopularnu “Casabiancu”, osmislila je i realizirala grupica domaćih zaljubljenika u čakavštinu. Glazbeno-scenska predstava kroz komične dijaloge, glazbu i zabavne video isječke, uspješno oživljava domaće aforizme i nastavlja oduševljavati kastavsku publiku.