Kastav 28. lipanj 2021.

Kastavsko ljeto s 27 događanja za 30. rođendan KKL- a 

Kastavsko ljeto s 27 događanja za 30. rođendan KKL- a 
U Kastvu će ovog ljeta nastupati Massimo, Urban, Karin Kuljanić… Publika će moći između ostaloga pogledati predstave “Potpuni stranci”, “Čelične magnolije” i “Lijevo desno glumac”, a tu su i Ritam dvorišta, Festival gitare, Dječji i partnerski programi.

Kastavsko kulturno ljeto ove godine obilježava veliki jubilej. Pod sloganom “30 let va kumpanije” KKL od 2. srpnja pa sve do kraja kolovoza donosi čak 27 događanja, među kojima će i oni najizbirljiviji lakoćom pronaći nešto za sebe. 


Bogat program ovogodišnjeg KKL- a, kojeg su na današnjoj konferenciji za medije najavilepredsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija i tajnica Udruge Martina Rončević, počinje već u petak, 2. srpnja. A čast da pjesmom otvore mnogima najdražu ljetnu manifestaciju pripala je Muškoj klapi Kastav, koja ove godine također slavi 30. rođendan.

Već dan kasnije, 3. srpnja, na Crekvinu stiže Urban, a iz glazbenog programa izdvojiti svakako treba koncert Massima, koji u Kastav stiže 18. srpnja, kao i Karin Kuljanić, koja će u Kastvu, 13. kolovoza, obilježiti 25 godina karijere.


Dramski program donosi sjajne predstave, među kojima su i “Potpuni stranci” (9. srpnja), “Čelične Magnolije” (20. srpnja), “Lijevo desno glumac” (23. srpnja) te nova “Oštija” (11. kolovoza). Spomenuti svakako treba i Ritam dvorišta, Festival gitare, Dječji program te partnerske programe Jerry Ricks Blues Festival i Čansonfest.

Kastafsko kulturno leto je za 30. rođendan dobio najljepši poklon. Naime, završeno je uređenje Crekvine, po mnogima najatraktivnije kvarnerske pozornice na otvorenom, na što se osvrnuo kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, zahvalivši svima koji su u proteklih 30 godina od KKL- a stvarali kastavski brend.
 
Ulaznice za sva događanja u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta mogu se kupiti u uredu KKL- a te putem sustava mojekarte.hr