Kastav 17. lipanj 2022. Izvor: Klapa Kastav

Klapa Kastav predstavila spot za “Cviće od brnistre”

Klapa Kastav predstavila spot za “Cviće od brnistre”
Objavljen videospot za skladbu koju će Klapa Kastav predstaviti na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera- MIK 2022.
 
Nakon petogodišnje stanke, Klapa Kastav vraća se na Melodije Istre i Kvarnera- MIK 2022. Predstavit će se sa skladbom “Cviće od brnistre” nastale u suradnji s njenim dugogodišnjim suradnicima i prijateljima. 


Bruno Krajcar uglazbio je stihove Daniela Načinovića, dok je za ozračje suvremenog pristupa instrumentalnoj pratnji, u kojem se našao klapski vokalni aranžman Saše Matovine, inače umjetnički voditelj Kastavaca, zaslužan Ivan Popeskić, koji potpisuje i produkciju.

Novu skladbu, inspiriranu brojnim ljepotama Istre i Kvarnera, prati i živopisni videospot. Za njegovu režiju zaslužan je Robert Kalčić, koji je u istovremenoj ulozi snimatelja, sigurnim okom kamere prošetao rascvjetanim vedutama duž sjevernojadranske obale. 
 
Videospot je svojim nastupom oplemenila i Silvia Zoretić, članica Ženske klape Kastav, a posebnom, jadranskom ugođaju zasigurno su doprinijeli kadrovi snimljeni ovog proljeća u Kvarnerskom zaljevu za vjetrovita i sunčana dana na prekrasnom drvenom brodu San snova čija je matična luka Postira na otoku Braču.