Kastav 10. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Koncerti, predstave, izložbe i radionice ovog ljeta u Kastvu

Koncerti, predstave, izložbe i radionice ovog ljeta u Kastvu
31. “Kastafsko kulturno leto” kroz dva mjeseca donosi čak 33 programa, među kojima su koncerti, izložbe, dramski programi i radionice

Bogat program Kastavcima najdraže ljetne manifestacije ispred Kuće Belice danas su predstavile nove snage “Kastafskog kulturnog leta”- predsjednik Udruge Saša Matovina i tajnik Damjan Grbac, a u pomoć su im priskočili kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i umjetnik Željan Pavić, čija su djela poslužila kao inspiracija za ovogodišnje vizuale. 


“Kastavsko kulturno leto vraća se na velika vrata. Sretan sam jer KKL ove godine kreće punom snagom, kako smo i navikli”, rekao je Mostarac, naglasivši kako je Kastafsko kulturno leto okosnica kulture grada Kastva.

A 31. KKL održat će se pod geslom “Vavek po isten slede” (uvijek na istom tragu), kojim je novo vodstvo “Kastafskog kulturnog leta”, poslalo jasnu poruku. Kroz dva mjeseca KKL donosi čak 33 različita programa, među kojima su koncerti, izložbe, dramski programi i radionice.


“U srpnju i kolovozu grad će biti ispunjen brojnim kulturno- zabavnim sadržajima. Pripremili smo čak 19 glazbenih programa. Dramski program ove godine nudi 9 predstava, od kojih su 2 namijenjene najmlađima. Tu su i 4 likovne izložbe te 2 radionice”, poručio je Matovina, najavivši više od 450 umjetnika iz čak 17 različitih zemalja i s 4 kontinenta.  

“Što se partnerskih programa tiče nastavili smo suradnju s Jerry Ricks festivalom, koji ove godine obilježava 15 godina. Imamo i dječji festival Kastafski glasi. Čeka nas i 18 ČAnsonfest, koji je posljednje ovogodišnje događanje. Tu je i 26. Festival gitare, izdvojeni program KKL- a”, najavio je Grbac.


Ulaznice za sva događanja su u pretprodaji, a mogu se kupiti u festivalskom uredu na Trgu Matka Laginje, od ponedjeljka do petka (od 11:00 do 14:00 sati te od 18:00 do 21:00), kao i putem servisa mojekarte.hr te na sljedećim prodajnim mjestima: KD Kostrena, New Sound (Matulji), Istra sport (Pula), Foto Revija, Robna kuća Korzo- caffe bar Nad Urom i Dallas Records (Rijeka).