Kastav 3. rujan 2021.

Korak bliže novoj kastavskoj školi u Rešetarima

Korak bliže novoj kastavskoj školi u Rešetarima
Župan Komadina i gradonačelnik Mostarac razgovarali o izgradnji nove područne škole u Rešetarima

Primorsko- goranska županija i Grad Kastav usuglasili su ideju o potrebi izgradnje područne škole u Rešetarima, na području Kastva i završetku 200- tinjak metara ceste između tog kastavskog naselja i Srdoča.
 
Okosnica je to današnjeg sastanka župana Zlatka Komadine i kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca. Kako je dogovoreno na sastanku, do kraja ove godine za novu područnu školu bit će dogovorena lokacija, investiranje i idejno rješenje. S obzirom da Osnovna škola Milana Brozovića u Kastvu ima preko 800 učenika, izgradnjom nove škole, rasteretit će se postojeća zgrada škole i poboljšati uvjeti rada učenicima i nastavnicima.

Što se tiče izgradnje prometnice Rešetari- Srdoči, gradonačelnik Mostarac izvijestio je župana da je Kastav dobio lokacijsku dozvolu te da se kreće u rješavanje imovinsko- pravnih odnosa. Primorsko- goranska županija će kroz Županijsku upravu za ceste financirati izgradnju prometnice u iznosu od okvirno 50 posto potrebnih sredstava, dok će drugi dio investicije koji se odnosi na izgradnju oborinske odvodnje, nogostupa i nathodnika, preuzeti Grad Kastav. Prema planu ŽUC- a s gradnjom bi se moglo započeti 2023. godine.

Na sastanku su uz župana i gradonačelnika sudjelovale i resorne županijske pročelnice Edita Stilin i Nada Milošević.