Kastav 17. kolovoz 2023. K.V.

“Kožne jakne” u Kastvu će predstaviti album prvijenac

“Kožne jakne” u Kastvu će predstaviti album prvijenac
Nakon višegodišnjeg autorskog rada grupa ove godine objavljuje svoj prvi album uz promociju istog večeras, u 21 sat na Crekvini, u sklopu programa manifestacije Kastafsko kulturno leto

Grupa Kožne jakne, skupina je glazbenika koji čine sastav s petogodišnjim glazbenim radom iza sebe. Osnivači sastava su tate i sinovi Lesica i Baćić. Većinu glazbenika iznjedrilo je Glazbeno društvo Spinčići, a članovi su bili ili su još uvijek polaznici glazbenih škola u Rijeci. Početna postava banda je iz istog mjesta Trinajstići.. Današnja postava djelomično je izmijenjena s novim mladim glazbenicima, a u svojoj najširoj postavi grupa broji 8 članova.

Grupa Kožne jakne njeguje stil koji se temelji na hrvatskom rock, ex-yu rock i svjetskom rock i pop repertoaru, a specifičnost je ta, što se znatan dio repertoara odnosi i na čakavski rock repertoar tzv. ČAval.

Grupa kontinuirano stvara i autorske skladbe koje se mogu čuti na radio postajama, a tijekom 2021. godine njihove Budi iskrena i On je živel kako j otel zauzimale su više mjeseci najviše plasmane na Radio Rijeci i njezinim top listama Crocodil i Glista.


Nakon višegodišnjeg autorskog rada grupa ove godine objavljuje svoj prvi album uz promociju istog, večeras, u 21 sat na Crekvini, u sklopu programa manifestacije Kastafsko kulturno leto.

Grupa je u okviru svog djelovanja kontinuirano nastupala na karnevalskim i drugim događanjima u Kastvu (Zadnje polne va Kastve) te raznim glazbenim priredbama na Kvarneru i Istri.

2019. i 2021. zapaženo je nastupila s autorskim skladbama na renomiranom festivalu ČAnsonfest i oba puta osvojila nagrade, od kojih na posljednjem kao najbolji kantautori Festivala.

Ove, 2023. godine sudjeluje na festivalu MIK s autorskom pjesmom Kožna jaketa.

Mentor ove skupine je Igor Lesica, glazbenik i autor s preko 30 godina iskustva, a u posljednje vrijeme autorski dio i vodstvo grupe preuzima mladi Teo Kažoki gitarista banda.