Kastav 24. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

“Kraljevi bluesa” vratili se u Kastav i “zapalili” Crekvinu

“Kraljevi bluesa” vratili se u Kastav i “zapalili” Crekvinu
Sjajni britanski “King King” nakon čitavog se desetljeća vratio u Kastav gdje je, na zatvaranju ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala, pokazao zašto je po mnogima ponajbolji blues-rock bend na svijetu

Dva je puta do ove godine britanski “King King” svirao na nekadašnjem “Kastav Blues Festivalu”. Dečki iz danas poznatog britanskog benda su u Ronjgima nastupili 2011., a u Kastvu 2013. godine. Od tada je prošlo čitavo desetljeće, u kojem im je karijera krenula, malo je reći, uzlaznom putanjom. 


Naime, u grad na brege su se “Kraljevi bluesa” ove godine vratili kao jedan od najboljih britanskih blues bandova, kojeg “Blues Rock Review” opisuje kao “najbolji blues-rock bend na svijetu”, što su u više navrata potvrdili osvajanjem British Blues Awards-a.


Na Crekvini je nagrađivani “King King” sinoć imao čast “spustiti zastor” na ovogodišnji Jerry Ricks Blues Festival, što su i učinili fantastičnim, energijom nabijenim, nastupom, na oduševljenje publike koja je još jednom lijepo ispunila najljepšu kvarnersku pozornicu na otvorenom.


Za kraj spomenimo i kako je atmosferu uoči nastupa sjajnih Britanaca sinoć na Crekvini dodatno zagrijao riječki “Nicolas Kurelić band”.