Kastav 20. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Kreće “Jerry Ricks Blues Festival”- Veliko finale u Kastvu

 Kreće “Jerry Ricks Blues Festival”- Veliko finale u Kastvu
“Jerry Ricks Blues Festival” se vraća! Liburnija, Kastav i Klana, od 22. do 30. srpnja, ugostit će renomirane izvođače koji u naš kraj stižu iz okolnih europskih zemalja, ali i dalekog SAD- a pa čak i Afrike

Vrijeme je za blues! Atraktivan program ovogodišnjeg “Jerry Ricks Blues Festivala” danas su u Kastvu predstavili umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal te čelni ljudi čak šest jedinica lokalne samouprave, koliko ih je uključeno u Festival. 

“Nakon dvije pandemijske godine pripremili smo bogat, sadržajan Jerry Ricks Blues Festival, koji je jedan omaž velikanu blues glazbe, koji je živio i preminuo u Kastvu. Ugostit ćemo brojne glazbenike iz Europe, SAD- a i Afrike”, najavio je Staraj.


Ovogodišnji “Jerry Ricks Blues Festival” počinje ovog petka, 22. srpnja, na novoj rivi u Mošćeničkoj dragi, gdje nastupaju talijanski “Harlem blues band” i britanski “Keith Thompson band”.

Dan kasnije, 23. srpnja, publici u Mošćenicama će se predstaviti “Sir” Oliver Mally & Martin Gasselsberger (“Blues & Beyond”) iz Austrije te “Edi East Trance Blues” iz Istre.

Lovran će na novoj lokaciji iznad mula JRBF ugostiti u nedjelju 24. srpnja, a lovranski ljubitelji bluesa na djelu će vidjeti naš bend “Route 21”, kao i goste iz Srbije- “Cotton Pickers” te Italije- “Mandolin blues”.


Festival će na prirodnoj pozornici u Klani gostovati u utorak, 26. srpnja, kada nastupaju hrvatski predstavnici- “Charlie & Bell blues experience” te “Inroots”.

Opatijska publika će, na maloj sceni Ljetne pozornice, u srijedu, 27. srpnja, uživati u nastupima hrvatskog benda “Tree for the stars” te talijanskog “Charlie and The Superbad News”.

Matuljski Štacion će postati atraktivna pozornica u četvrtak, 28. srpnja, kada je red na češko- slovačku kombinaciju “WBAND” i mađarski “Jumping Matt & His combo”. 


Velika završnica festivala i ove će godine biti u Kastvu, na prekrasnoj Crekvini, gdje u petak, 29. srpnja, nastupaju hrvatski  “Love runners band”, talijanski “Lovesick duo” i britanski “Kyla Brox band”. 

Posljednji dan, 30. srpnja, rezerviran je za Riccarda Staraja & Midnight blues band, kojima će se pridružiti Tomislav Goluban i Mauro Staraj te gvinejski “Sekou Kouyate experience” i Amerikanac Johnny Rawls. 

“Johnny Rawls ima 200 koncerata godišnje. Osvojio je sve najprestižnije nagrade koje postoje u bluesu, a Sekou Kouyate je svjetska atrakcija. Zovu ga afričkim Jimi Hendrixom”, istaknuo je Damir Halilić Hal, najavivši i "OFF program" u Kastvu 25. i 26. srpnja, uz Branka Bogunovića Pif- a.


“Siguran sam da će program zaintrigirati publiku koja voli blues i koja se nakon teškog perioda vraća na stare staze, kada su pozornice bile pune”, za kraj je poručio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, pozvavši publiku da u što većem broju prati najveći blues festival u regiji.