Kastav 26. kolovoz 2022. Izvor: Grad Kastav

Kreće najveći komunalni projekt od osnutka Grada Kastva

Kreće najveći komunalni projekt od osnutka Grada Kastva
Napokon kreće izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže vrijedne gotovo 220 milijuna kuna

Danas je potpisan ugovor za početak radova na poboljšanju vodokomunalne infrastrukture na području Urbane aglomeracije Rijeka u što je uključena i investicija na području Kastva. Napokon kreće izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže. Izvođač je GP Krk, a vrijednost projekta iznosi 218.903.803,38 kuna s PDV-om.

Najveći dio bit će financiran iz fondova EU-a, dio nacionalnih sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a lokalnu komponentu KD Vodovod i kanalizacija Rijeka i Grad Kastav. Ova investicija obuhvatit će najveći dio Kastva dok zapadno područje grada također kreće uskoro u sklopu projekta Liburnijske aglomeracije. 


Radovima će biti obuhvaćena područja mjesnih odbora Kastav, Rubeši, Spinčići, Rešetari… a s obzirom na složenost projekta izradit će posebna prometna rješenja u zonama izvođenja radova kako bi se smanjili prometni problemi i građanima olakšalo kretanje.

U sklopu radova izgradit će se 29 kilometara gravitacijskih kolektora, 1,5 kilometra tlačnog voda, 14 crpnih stanica koje su dio sustava sanitarnog kolektora i 14,3 kilometra vodovoda.

Pripreme za ovaj projekt trajale su dugo jer je riječ o složenim zahvatima kojima je prethodilo rješavanje imovinsko- pravnih odnosa stoga zahvaljujemo i svim građanima koji su sudjelovali u tome, poručuju iz Grada Kastva.