Kastav 18. prosinac 2015.

Kroz “4 godišnja doba” do božićnih darova

  Kroz “4 godišnja doba” do božićnih darova
Bajka braće Grimm, “4 godišnja doba”, u dva je dana oko petsto malih Kastavaca privukla u Šporovu jamu, iz koje nitko nije otišao praznih ruku. 

Dvije predbožićne večeri darivanja organizirao je Grad Kastav u suradnji s Dječjim vrtićem Vladimir Nazor, a upravo su vrijedne tete iz kastavskog vrtića zaslužne što je bajka braće Grimm gostovala u Šporovoj jami. Naime, odgajateljice su se pobrinule za svaki i najmanji detalj, od atraktivnih kostima i šarene scenografije pa do uloga u predstavi, koje su preuzele na sebe. 

Prve su večeri u “4 godišnja doba” uživali polaznici Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, dok je druga večer bila rezervirana za svu ostalu kastavsku djecu.

Nakon predstava je, u dva dana, podijeljeno oko 500 poklona, za koje je Grad Kastav iz proračuna izdvojio oko 30 tisuća kuna. 
 
Humanitarni božićni sajam

Kastavski mališani svoj će doprinos predbožićnom slavlju dati i sutra. Od 11 do 14 sati Pod ložun će se, u suradnji s kastavskim ugostiteljima, održavati Božićni prodajno- humanitarni samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.  

Točno u podne djeca će, sa svojim ukrasima, na Trgu Matka Laginje, kititi božićno drvce.