Kastav 22. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Lastik, hula hop, špigule, cip cop... u Kastvu su opet “in”

Lastik, hula hop, špigule, cip cop... u Kastvu su opet “in”
Kastavski mališani dan su proveli igrajući se na otvorenom uz lastik, hula hop, špigule, cip cop, sličice, poligon, štafetu…

“Kastavski dan sporta” i ove je godine u drugi plan gurnuo mobitele, internet, PlayStation, društvene mreže… na koje su mališani, barem nakratko, zaboravili. Umjesto toga uživali su u već pomalo zaboravljenim dječjim igrama, koje su, ne tako davno, igrali njihovi roditelji.


“Vratili smo zaboravljene igre na pet lokacija u Kastvu, da djecu potaknemo, da ih pozovemo da izađu na igrališta, u šume, na livade. Digitalizacija je donijela mnogo lijepoga, ali donijela je i mnogo negativnoga”, poručio je David Burburan, bivši vaterpolist, danas djelatnik Grada Kastva, zahvalivši svim kastavskim trenerima i profesorima, koji su pomogli ovu hvalevrijednu priču. 


“Ovo je jedan veliki poticaj za djecu. Nakon sjedilačkih igara imaju mogućnost da razvijaju svoju motoriku, da se druže na svježem zraku i rekreiraju. Djeca su jako zadovoljna, za njih je to fantastična promjena”, istaknula je Hedi Blašković, ravnateljica OŠ Milan Brozović Kastav. 


Na Crekvini su se najmlađi tako natjecali na poligonu, uz štafetne igre, Pod ložun su se igrali sličicama i Crne kraljice, na Fortici su skakali lastik i vrtjeli hula hop, a u dvorištu školske zgrade su snage odmjerili u špikulama i cip copu.


“Kastavski dan sporta”, kojeg su zajedničkim snagama organizirali Grad Kastav i Osnovna škola "Milan Brozović" Kastav, završio je uz zanimljivo i korisno predavanje, održano povodom Europskog tjedna mobilnosti, a namijenjeno roditeljima djece koja se bave sportom.