Kastav 5. lipanj 2016.

Mali Kastavci proslavili svoj dan

Mali Kastavci proslavili svoj dan
U “gradu na brege” dan je bio u znaku najmlađih, koji su na svoj način doprinijeli proslavi Dana Grada Kastva. “Dječji dan” u Kastvu je okupio dvjestotinjak mališana za koje su organizatori pripremili bogat program.

Dječji dan Grada Kastva počeo je otvorenjem “Miće slikarske delavnice”, radionice kroz koju kastavski mališani mogu pokazati svoje slikarsko umijeće. Mali umjetnici cijelo su jutro stvarali po kastavskim ulicama i trgovima, a u poslijepodnevnim su satima najboljima dodijeljena priznanja. 

Odlukama stručnog žirija Katia Žikić pobjednica je u kategoriji od 1. do 4. razreda. Drugo mjesto osvojio je Ruben Erlić, a treće Ivan Skračić. U kategoriji od 5. do 8. razreda pobjednica je Lucija Santini, ispred Lucije Belović, dok je treće mjesto osvojila Dorotea Zaharija. U kategoriji predškolaca prva je Charlotte Mulanou Marčelja, druga Laura Marković, a treći Toni Delić.

Što se publike tiče najbolji rad u kategoriji predškolaca je onaj Ane Santini. U kategoriji od 1. do 4. publiku je “osvojila” Ela Sadžak, a od 5. do 8. Valentino Mihočić.
 
Jedan dan posvećen samo djeci

Održane su i kreativno- zabavne radionice i misa za mlade u crkvi Sv. Jelene Križarice. Predstavljena je slikovnica Gašparov malin, autorice Jadranke Cetine, a najmlađe je razveselila i predstava “Pra priče”. 

“Cilje manifestacije je jedan dan posvetiti djeci. Sve što se taj dan događa u gradu događa se za djecu i zbog djece i to traje više od deset godina,” naglasila je Jadranka Cetina predsjednica Udruge Društvo naša djeca iz Kastva.
 
Od djece djeci za Dječju bolnicu Kantrida

Dječji dan zaokružen je humanitarnim koncertom simboličnog naziva- “Od djece djeci”, u sklopu kojeg su nastupili D’Beni band i Supercover te DJ Simon. 

Doris Vlah i Luka Dančulović, finalisti kulinarskog showa 321 Kuhaj, uz pomoć Oštarije Fortica i učenika Ugostiteljske škole Opatija, kuhali su kastavski rižoto, dok se Udruga Belica pobrinula da s Kastva nitko ne ode žedan.

Porcija novog specijaliteta- kastavskog rižota stajala je simboličnih 20 kuna, a čaša s kojom su posjetitelji mogli uživati u vrhunskim vinima 40 kuna. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjoj bolnici Kantrida, za nabavku prijeko potrebnih infuzijskih pumpi.