Kastav 2. ožujak 2022. Klaudio Vrančić

Mališani u Kastvu presudili pustu Nezadatku Sprašijancu

Mališani u Kastvu presudili pustu Nezadatku Sprašijancu
Najmlađi Kastavci sudili su i presudili mićemu pustu, krivcu ze sve probleme koji su vrtićarace mučili u proteklih godinu dana.

Kastavski vrtićarci, tradicionalno na Pepelnicu, osudili su pusta Nezadatka Sprašijanca, znanog još i kao Koronko Virusić. Naime, Koronko koji je lani donio virus pa, dok su najmlađi bili u izolaciji, “pobjegao” na Havaje, ove se godine vratio kao Nezadatko. 


Mališani ga krive jer nije izvršavao zadatke, ali i što ove zime još nije bilo snijega i što je često padala kiša pa se nisu mogli igrati vani… Kriv je i za svaku prehladu i virozu, ali i za to što danas u vrtiću nije bilo fritulica. 


Odvjetnica Pepica uzalud je bezuspješno pokušala obraniti Sprašijanca jer tužiteljica Milica je imala previše dobrih argumenata pa je mići pust i ove godine osuđen i spaljen u dvorištu vrtića Vladimir Nazor.


Tradicija je to duga više od dva desetljeća, uz koju su odrasle generacije Kastavaca, onih koje danas baštine stare užance. A zahvaljujući njima danas će u Rubešima (17:30) i Jurčićima (18:30) za optuženičku klupu Žejni Boćador i Šijator.