Kastav 7. kolovoz 2015.

Michael Messer počasni Kastavac

Michael Messer počasni Kastavac
Nemjerljiv je doprinos Michaela Messera Kastav Blues Festivalu. Prepoznalo je to i Gradsko vijeće Grada Kastva, koje je uglednog britanskog glazbenika proglasilo počasnim građaninom.

“Mi Kastavci” na hrvatskom je, u nekoliko je navrata, sasvim opravdano, uzviknuo Messer tijekom jučerašnje, 2. festivalske večeri u Gradu Grobniku.

“Za dugogodišnji stručni i umjetnički doprinos organizaciji Kastav Blues Festivala te promociju Grada Kastav u inozemstvu Michael Messera imenuje se počasnim građaninon grada Kastva,” stoji u odluci Gradskog vijeća, koju je Messer sa zadovoljstvom prihvatio.

“Ne mogu riječima opisati koliko mi to znači. Nikad nisam dobio slično priznanje. Uvijek sam govorio da je Kastav moj drugi dom,” rekao je Messer.

Emotivna reakcija jednog od vodećih britanskih slide- gitarista ima veliku težinu i svojevrsno je priznanje samom Gradu Kastvu jer dolazi od glazbenika, koji u svojim vitrinama čuva nemali broj europskih i svjetskih priznanja i nagrada.

Michael Messer je, zajedno s organizatorima, stvarao Kastav Blues Festival, koji je s godinama prerastao u brend ne samo Kastva već i čitave Hrvatske. Festval danas okuplja velika imena, nerijetko dobitnike prestižnih nagrada poput Grammya i British Awardsa.

“Nisam ni bio svjestan što stvaramo. Stvari su se jednostavno dogodile. to je nevjerojatno. Ja i cijela ekipa na Kastvu koja je to ostvarila, smo izuzetno ponosni na Kastav Blues Fest. Festival raste iz godine u godinu. Postao je vrlo važan dio aktivnosti u zajednici. Koliko čujem svake godine privlači sve više posjetitelja i turista što je fantastično za grad, ali i cijelo područje. Svi ovi ljudi ne bi bili ovdje večeras da nema Turističke zajednice, Hala i svih ostalih,” rekao je Messer.

I sam se glazbenik u Hrvatsku rado vraća, ako je Kastav drugi dom, Hrvatska Britancu je druga domovina.

“Volim ovo područje. Sviđa mi se miks mediterana i istočne europe. Ljudi, kultura, hrana, ali i zemlja. Pa pogledajte gdje smo, klima planine, volim biti ovdje i volio bi da sam češće tu,” zaključio je ugledni glazbenik.

Mishaelu Meseru titulu je uručio Dean Jurčić, zamjenik kastavskog gradonačelnika. Zanimljivo kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, koji zbog obaveza nije mogao prisustvovati primanju, Messeru se obratio video porukom.

“Jako sam sretan što vam je naše Gradso vijeće dodjelilo titulu počasnog građanina našeg grada. Ovim putem želim reći da sam izuzetno zadovoljan zbog svega što ste napravili u Kastvu, na projektu Kastav Blues Festivala i dakako na tome što promovirate naš mali grad diljem svijeta. Hvala Vam na svemu,” zaključio je kastavski gradonačenik.

Počasni Kastavac Michael Messer će u nedjelju, u Gradskoj loži, održati radionicu “Blues Workshop”.