Kastav 12. travanj 2018.

Mikovska karavana 20. lipnja stiže u grad na brege

Mikovska karavana 20. lipnja stiže u grad na brege
U svoju 54. godinu Mik ulazi znatno pomlađen, a to potvrđuje i veliko zanimanje mladih za jedini putujući festivala u Hrvatskoj. Ovogodišnje Melodije Istre i Kvarnera počet će i završiti u Istri, a Mikovci će obići i Rijeku, Krk, Opatiju i Kastav.

Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Pule 15. lipnja te će nakon toga posjetiti Rijeku (17.06.), Krk (18.06.), Opatiju (19.06.) i Kastav (20.06.), a svoj će put završiti 22. i 23. lipnja u Poreču, gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala. Mik će tako krenuti i završiti u Istri, a karavana će zastati i pauzirati 16. i 21. lipnja zbog utakmica koje će tih dana naša reprezentacija igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Kako je najavio direktor festivala Andrej Baša, publika će moći čuti 18 novih skladbi, a posebno veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača koji su potvrda da je Mik itekako zanimljiv festival mladima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti čak 8 debitanata, a zastupljeni su razni glazbeni žanrovi. Publici će se tako predstaviti: Martina Majerle, Melanija Purić i klapa Kaštadi, Erik Balija, Gina Picinić, Tamara Brusić, Andrina Frleta, “Ausswinkl muzikanti”, Božidarka Matija Čerina, Voljen Grbac i Matej Prpić, klapa Hreljin, Luka Basi, klapa Tić, Daniel Načinović, Krešimir Perović, Vivien Galletta, Nina Fakin, “Komfor” i Matea Dujmović.


Promocija festivala i tradicije našeg podneblja i ove će se godine nastaviti TV i radijskim emisijama u produkciji festivala, a koje će biti emitirane na brojnim medijima diljem Hrvatske. Press služba će, tijekom festivala, svakodnevno izvještavati i putem web stranice festivala kao i putem društvenih mreža.

I ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati provjerena sekcija Tonči Grabušić i Damjan Grbac, a orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić i Mario Novaković te ekipa pratećih vokala koja je prošle  postala uspješni dio mikovske karavane: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović, dok će sve festivalske večeri za frizure izvođača brinuti riječki Studio Kate.