Kastav 13. lipanj 2019.

Mikovska karavana u utorak stiže u Kastav

Mikovska karavana u utorak stiže u Kastav

Festivalska karavana kreće u nedjelju 16. lipnja iz Rijeke, a u Kastav stiže u utorak 18. lipnja. Na Crekvini, po mnogima najljepšoj kvarnerskoj pozornici na otvorenom, publika će moći uživati u dvadeset novih skladbi.

Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera i ekipa festivala koju čini skoro stotinu članova jedva čeka prvu festivalsku večer koja će se održati na riječkom Trgu Riječke rezolucije u nedjelju 16. lipnja s početkom u 21 sat. Rijeka će tako, kao matična luka biti i ona iz koje će na raspjevani put brojna ekipa koja će publici ponuditi 20 novih skladbi, podsjećanje na obljetnicu nekih skladbi, kao i puno zabave i smijeha.


Ovogodišnji MIK donosi brojne atraktivne novosti i 55 godina nakon osnivanja zvučat će još svježije nego prije. Podsjetimo, nakon Rijeke 16. lipnja,  karavana putuje u Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., svakako su lijepe novosti da se MIK vraća u Novi Vinodolski gdje će zapjevati 20 lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe (zatvorene za javnost) i velikog finala.  

Na ovogodišnjem festivalu će nastupiti: Nina Kraljić (Se dokad je sveta), D'Beni Band (Ni nan bilo sujeno), Nina Fakin (Lipo lito), Neven Barac (Mežnjarov sin), Duško Jeličić i Bonaca (Ana iz Lovrana), Andrina Frleta (Ljubavi), Klapa Tić (Na parapetu), Erik Balija (Mojoj Istrijanki), Joso Butorac (Primorska arija), Martina Majerle (Jubav je jubav), Daniel Moscarda (Ne tribaš spati sama ti), Medea Market Sindik (Skalin), Vivien Galletta (Ča moreš mi zet), Gianluca Draguzet (Lipča su njejna oka dva), Mirjana Bobuš (Naša mendula), Lado Bartoniček (Imala je), Klapa Kamelija (Kolar), Tea Vučak i Nikola Kolačević (Puli mora), Antea Hrelja (Ča će mi ki) i Suzana Matušan (Neka mi tvoje telo reče).


Voditeljski dvojac i ove će godine biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić  i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni glazbenici Mateo Žmak, Damjan Brnić i Voljen Mlakar te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović i ostale prateće službe, izvršni producent festivala je Vjekoslav Alilović, a direktor Andrej Baša.

Za skladbe će publika moći glasati putem 500 glasačkih listića na kojima će svatko moći zaokružiti dvije skladbe te će skladbe tako osvajati bodove. Na opatijskom finalu, kada se zbroje i glasovi/bodovi opatijske publike, saznat ćemo i koje su publici najdraže skladbe ovogodišnjeg MIK- a.