Kastav 2. lipanj 2016.

Munjevitom reakcijom “spašen” Kastav

Munjevitom reakcijom “spašen” Kastav
Vatrogasne sirene jutros su, oko 11 sati, razbudile Kastav. Dvadesetak vatrogasaca i nekoliko vozila “doletjelo” je u centar Kastva, nakon čega je počela simulacija gašenja požara u staroj gradskoj jezgri.

Nažalost loše vrijeme “predvođeno” obilnom kišom nije imalo razumijevanja za vatrogasnu vježbu, koja se jutros u Kastvu održala povodom proslave Dana Grada. 

Vježba je uspješno završena u svega desetak minuta unatoč lošim vremenskim i terenskim uvjetima. Naime, stara je kastavska jezgra prilično zbijena, teško dostupna većim vatrogasnim vozilima, a samim time i zahtjevna za intervenciju. No, većih problema nije bilo  i “gašenje” krovišta objekta u ulici Istarske vile uspješno je privedeno kraju.

“Zadatak je zamišljen na način da pokušamo obuhvatnom navalom zaustaviti daljnje širenje požara. Sudjelovalo je ukupno pet vozila te 13 vatrogasaca JVP Grada Rijeke i 4 DVD-a Kastav. Vježba se pokazala uspješnom unatoč lošem vremenu i nemogućnosti pristupa objektu,” zaključio je Dražen Vagaja iz JVP Grada Rijeke.

Dobre su to vijesti za stanovnike stare gradske jezgre u kojoj ima mnogo lako zapaljivih drvenih krovišta. Požara se ako je suditi po viđenom Kastavci ne moraju bojati.