Kastav 28. listopad 2015.

Nagrađeni najuspješniji kastavski učenici

Nagrađeni najuspješniji kastavski učenici
Grad Kastav nastavio je dugu tradiciju stipendiranja najuspješnijih učenika. Dodijeljeno je 15 učeničkih stipendija, za koje je iz gradskog proračuna ukupno osigurano 90 tisuća kuna. 

Za ovu je školsku godinu na natječaj za dodjelu stipendija Grada Kastva prijavljeno 40 učenika, a temeljem natječaja odabrano je 15 stipendista. Dodijeljene stipendije iznose 600 kuna mjesečno, koje će stipendisti dobivati kroz deset mjeseci.

“Lijepo da se učenici trude, školuju, stječu nova znanja i brinu za svoju budućnost. Iz proračuna za stipendije izdvajamo u skladu s mogućnostima jer smo odlučili da u osnovnoj školi, gdje imamo i najviše obaveza, učenike pratimo stručnim timom. Zahvaljujući Gradu škola na raspolaganju ima sve potrebe stručne službe, a pedagoški standard je iznad državnog prosjeka. Dostupni su pedagog, sociolog, socijalni pedagog, logoped… a tu je i produženi boravak. Nedavno se pisalo da smo najskuplji, a mi smo zapravo jedini kompletni. Subvencija nažalost mora biti malo veća kako bi zadovoljili ukupne potrebe na području Grada Kastva. Novost je glazbeni odjel u osnovnoj školi. Djeca će tako moći učiti svirati: gitaru, klavir, harmoniku, violinu i klarinet, što će financirati resorno ministarstvo,” naglasio je kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović te čestitao okupljenim stipendistima, koji će volontiranjem davati svoj društveni doprinos sredini u kojoj žive. 

Sedam stipendija dodijeljeno je prema kriterijima za stipendiranje nadarenih učenika, pet stipendija prema kriterijima za stipendiranje redovitih učenika te tri stipendije prema kriterijima za dodjelu sportskih stipendija.