Kastav 19. svibanj 2015.

Najava: Bogat program Jelenine

Najava: Bogat program Jelenine
Jelenina, 22. svibnja, dan je koji se u Gradu Kastvu svečano slavi, a obilježit će se bogatim programom od 20. do 24. svibnja. Održat će se brojna događanja i programi kulturno-zabavnog, tradicijskog, edukativnog, gastronomskog, dječjeg, sportsko-rekreacijskog i religijskog sadržaja.
 
Program započinje sutra (20. svibnja), u 17 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, predstavljanjem Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb ''Tri balade'' Josipa Mandića, dok će u 18:30 sati u Povijesnoj jezgri grada Kastva, ispred Vikotove bačvarije, u suradnji s Kreativnim kolektivom Kombinat započeti interaktivna izložba (po)kušajmo priču, urbana igra inspirirana lokalnim kastavskim pričama i legendama, u kojoj će moći sudjelovati svi posjetitelji.
 
21. svibnja u 16:30 u Gradskoj vijećnici Grada Kastva o  tehnologiji prerade meda i drugih pčelinjih proizvoda  zainteresirane će uputiti prof. dr. sc. Ibrahim Mujić. U 18 sati ispred Gradske lože je okupljanje zainteresiranih za program “Hodeć po Loze i Lužine”, koji će, zahvaljujući suradnji s Planinarskim društvom Viškovo, uz licencirane vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, prošetati šumama Lozom i Lužinom.
 
22. svibnja u 20:00 sati, na blagdan svete Jelene Križarice, održat će se Svete mise u 8 i 18 sati, u crkvi sv. Jelene Križarice. S početkom u 17:30 škola stranih jezika ''Kastav Euroway'' predstaviti će svoj program u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, dok će koncert ženske klape Kastav ''Si naši vijaji''  započeti u 20 sati također u crkvi sv. Jelene Križarice.
 
U subotu, 23. svibnja, u suradnji s Zakladom sveučilišta u Rijeci, u Kastavskim šumama Lozi i Lužini održat će se treking-utrka studenata “Akademski zec”. Prijava sudionika je na Crekvini od 9 do 10 sati. U crkvi sv. Jelene Križarice s početkom u 18:00 sati Svetu krizmu predvoditi će generalni vikar Riječke nadbiskupije mon. Emil Svažić profesor i kanoik, a cijeli dan u suvenirnici ''Kastavski spomeni'' predviđena su iznenađenja za goste.
 
Dani Jelenine završavaju u nedjelju, 24. svibnja, kad će se na Fortici od 12 do 18 sati održati 4. Prvenstvo u roštiljanju u organizaciji 24 sata, dok će se promenadnim koncertom Glazbenog društva Spinčići ispred Trga Fortica s početkom u 17 sati zaključiti ovogodišnja manifestacija Jelenine.

Izvor: TZG Kastva