Kastav 7. prosinac 2017.

Najavljen kastavski Advent s najljepšim pogledom

Najavljen kastavski Advent s najljepšim pogledom
Kastav će ove godine po prvi put svojim građanima i gostima prirediti posebno uživanje u adventu, manifestacijom "Advent s najljepšim pogledom". "Grad na brege" će tako prosinac obilježiti brojnim događanjima i posebnim ambijentom.

U organizaciji Grada Kastva i u suradnji s kastavskim ugostiteljima te Turističkom zajednicom, sve će započeti 9. prosinca kada će se Pod Ložun održati tradicionalni Božićni prodajno- humanitarni samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, a završit će 31. prosinca velikom feštom "Zadnje polne va Kastve”.

“U prosincu je atmosfera u Kastvu tradicionalno življa, veselija, po kafićima su ugodniji razgovori, druženja su ljepša, zaključuje se godina. Odlučili smo pokušati, na jednom mjestu, cijelu tu priču objediniti i s najljepšim pogledom je učiniti značajnijom. Advent u Kastvu postoji već dugo, ali ove godine prvi puta događanja objedinjujemo u jednu manifestaciju s centrom na Fortici s koje se pruža najljepši pogled na Kvarner. Želja nam je da se ljudi osjećaju ugodno. Siguran sam da će Kastav biti prepoznat i da će se na kastavskom Adventu svi zabaviti”, rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.
 
Adventski park Fortica

Posebnost prvog izdanja "Adventa s najljepšim pogledom" bit će Adventski park Fortica u kojem će se odvijati brojni programi, uz posebnu ugostiteljsku ponudu. Od 15. pa sve do 31. prosinca, Fortica će sjajiti adventskim sjajem i posjetiteljima ponuditi brojne glazbene programe, a ono što valja posebno naglasiti jest činjenica da će u programu sudjelovati brojni sudionici s područja Kastva pa će tako dobiti prigodu dodatno se predstaviti domaćoj publici i gostima. Svečano otvorenje Adventskog parka dogodit će se 15. prosinca u 17 sati, uz glazbeni program i svečani trenutak paljenja lampica, a već narednog će dana najmlađi i oni veći moći dočekati Djeda Mraza koji će ih pozdraviti i darivati slatkišima. U nedjelju će Djed Mraz biti dostupan svima onima koji se žele fotografirati s njim, a sva tri dana bit će organiziran i prigodan glazbeno- plesni program.

Adventski će park biti za posjetitelje otvoren svakodnevno i to radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 11 do 22 sata te će posjetiteljima ponuditi glazbene programe, ali i ugostiteljsku ponudu kastavskih ugostitelja koji će, u posebno postavljenim kućicama, ponuditi hranu i piće. U kućicama će se pronaći ponuda Guitar caffe-a, Caffe bara Tin, Pizzerie Rustica, a zajedno će se predstaviti Udruga Belica i Oštarija Fortica, dok će posebnu ponudu tijekom adventskih događanja ponuditi Art Caffe, Guitar caffe, Kastav Pub i Cookie's bar, pa će tako skoro cijeli Kastav sudjelovati u prvom izdanju ove manifestacije.
 
Ususret Novoj uz klape s Kvarnera

U dane pred sam Božić, kao i za vrijeme blagdana, valja najaviti i utrku Zimske lige trčanja, kao i glazbenu radionicu Udruge Tororo koju udruga realizira u suradnji s Gradom Kastvom, TZ Grada Kastva, Jazz Time Festivalom i Tomastik Infeld Vienna. Na sam Badnjak održat će se i tradicionalno druženje građana uz prigodnu zakusku, Glazbeno društvo Spinčići će održati i koncerte u Crkvi sv. Jelene Križarice i u Školskoj sportskoj dvorani Kastav. Izdvojiti svakako treba tradicionalni koncert “Ususret Novoj uz klape s Kvarnera”.

“Ususret Novoj uz klape s Kvarnera održava se četvrti puta. To bude jedno prekrasno druženje. Ove godine održat će se na Fortici, a sudjelovat će devet klapa”, najavila je Karmen Puhar Dragičević iz Turističke zajednice grada Kastva.

Zadnje polne va Kastve

"Advent s najljepšim pogledom" veliko će finale doživjeti tradicionalnim humanitarnim događanjem "Zadnje polne va Kastve" koje će okupiti glazbenike i uz vrhunsku zabavu za posjetitelje, skupljati donacije za humanitarnu pomoć najpotrebitijima te tako još jednom dokazati da je dobro činiti dobro i s tom misli krenuti u novu godinu.

“Zadnje polne održava se već petu godinu i osobno sam ponosan na tu humanitarnu priču. Nastupat će lokalni bendovi, a kastavski ugostitelji, uz pomoć udruge Belica, pripremit će gastro i eno ponudu”, najavio je Andy Cech.


Kastav će tako ove godine dobiti novo adventsko ruho, a organizator se nada da će brojni posjetitelji doći u grad, uživati u njegovim ljepotama i bogatoj ponudi svega onoga što Kastav nudi, ovoga puta dodano oplemenjenoj posebnim ambijentom, bogatim programima i ponudom koja će zadovoljiti najizbirljivija nepca.

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu nove kastavske manifestacije “Advent s najljepšim pogledom” možete pogledati OVDJE.