Kastav 16. travanj 2023. Klaudio Vrančić

Najbolja belica Darije Jardas Babić, Darko Mandić šampion

Najbolja belica Darije Jardas Babić, Darko Mandić šampion
“Belica 2023” posjetiteljima ponudila najbolje što imaju kastavski vinari, uključujući najbolju belicu Darije Jardas Babić i šampionsku malvaziju Darka Mandića

Završna priredba punoljetnog- 18. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine “Belica 2023” pod Ložun je okupila najbolje što nude kastavski vinari. U velikom finalu šampionom natjecanja proglašena je malvazija Darka Mandića, koja je osvojila 83 boda.


Deveteročlana stručna komisija ukupno je dodijelila 21 zlatnu, 39 srebrnih i 23 brončane medalje, kao i 6 priznanja. A među najsjajnijim odličjima je i ono Darije Jardas Babić, kojoj je uručena posebno cijenjena nagrada- ona za najbolju lanjsku belicu. 


Nakon svečane podjele nagrada i priznanja uslijedio je posjetiteljima najdraži dio tradicionalne kastavske manifestacije- degustacija. Zamirisala su i potekla najbolja kastavska vina, a izostala nije ni ugostiteljska ponuda. U dobrom društvu, uz čašicu razgovora i pokoju zdravicu, vrijeme je proletjelo.


Okupljene su pozdravili Berislav Sušanj, novopečeni predsjednik Udruge Belica i zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dean Jurčić, a Kastavcima su s dobrim željama u goste stigli i prijatelji iz Nadina i Ludbgrega. Za glazbenu uvertiru bila je zadužena Spinčićeva muzika.


“Belicu 2023” tradicionalno organizira Udruga prijatel ruž, grozja i vina Belica, uz pomoć Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva.