Kastav 20. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Najbolje što nude kastavski vinari ove nedjelje na Fortici

Najbolje što nude kastavski vinari ove nedjelje na Fortici
Posjetitelji će imati priliku degustirati najbolja kastavska vina, među kojima i šampionsku malvaziju Dejana Rubeše te najbolju belicu Arsena Jardasa

Nakon dva reducirana izdanja najbolja vina Kastavštine ove će godine ponovno poteći Forticom. Veliko finale 17. Ocjenjivačkih susreta vinara Kastavštine, u organizaciji Udruge Belica, održat će se u nedjelju, 24. travnja s početkom u 14 sati. 


Posjetitelji će imati priliku degustirati najbolja kastavska vina te uživati u gastro ponudi za koju će se pobrinuti Oštarija Fortica, kao i nastupu Glazbenog društva Spinčići.

17. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

U sklopu ovogodišnjeg Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine od 37 je članova Udruge prikupljeno ukupno 88 uzoraka vina, od čega je čak 13 uzoraka kastavske belice. 


Deseteročlana komisija prikupljene je uzorke ocijenila, nakon čega je dodijelila 22 zlatne, 33 srebrne i 13 brončanih medalja te 6 priznanja. 

Šampion Rubeša, Jardasu pehar za belicu

Najbolje ocijenjeno- šampionsko vino, s ukupno 82,25 bodova, je malvazija Dejana Rubeše, dok je prijelazni pehar za najbolju belicu i ove godine osvojio Arsen Jardas. 


“Prošla vinogradarska godina bila je komplicirana i bilo je dosta skepse, međutim godina je završila malo iznad prosjeka, odraz toga su i ove zlatne medalje. Poseban naglasak je 5 zlata i 5 srebra uz 3 bronce u kategoriji belice, koju mi forsiramo”, zaključio je Miljenko Host, predsjednik Udruge Belica.