Kastav 3. kolovoz 2022. K.V.

Najljepše klapske pjesme odjekivat će Kastvom

Najljepše klapske pjesme odjekivat će Kastvom
Najdugovječnije klape sjevernog Jadrana i gosti- sjajna Klapa Trogir, će u petak, 5. kolovoza, nastupiti na prekrasnoj kastavskoj Crekvini

31. “Kastafsko kulturno leto” je za sve ljubitelje izvorne klapske pjesme pripremilo pravu glazbenu poslasticu. 

U petak 5. kolovoza, s početkom u 21 sat, na Crekvini u Kastvu nastupaju najdugovječnije klape sjevernog Jadrana.  Uz domaćine- Klapu “Kastav”, koja ove godine obilježava tridesetu obljetnicu postojanja, nastupit će ženska klapa “Luka” iz Rijeke, koja je postala sinonim kvalitete ženskog klapskog izričaja, klapa “Nevera” iz Rijeke, koja više od trideset godina djeluje u gotovo nepromijenjenom sastavu i Klapa “Pinguentum” iz Buzeta, prepoznatljivu po njegovanju istarskih narodnih pjesama interpretiranih u klapskom četveroglasju.

Posebni gosti ovog klapskog spektakla je Klapa “Trogir”, najstarija i najtrofejnija dalmatinska klapa.
 

"Riječ je o klapama koje su sve redom svoj put započele dobrano prije četvrt stoljeća, od kojih je većina njih prekoračila i tridesetu godinu postojanja, dok će svojim sudjelovanjem primjer dugovječnosti i predanog rada na očuvanju našeg narodnog bogatstva zasigurno dati legendarna Klapa 'Trogir'. Pored dugovječnosti, sve klape sudionice kvalitetu svoga djelovanja potvrđuju brojnim nastupima, priznanjima, nagradama na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni te kroz bogatu diskografsku aktivnost. Stoga dođite i uživajte u iskustvu protkanim ljubavlju prema onome, što smo preuzeli od naših predaka”, ističe Saša Matovina, voditelj Klape “Kastav”.