Kastav 21. veljača 2020.

Najluđi maškarani spust vratio se u Spinčiće Guletu u čast

Najluđi maškarani spust vratio se u Spinčiće Guletu u čast
Nakon petogodišnje stanke “Balinjera spust pul Spinčić” je dočekao svoje 11. izdanje. U čast pokojnom Dubravku Dukiću- Guletu maškare su se ove godine vratile na najluđu maškaranu nizbrdicu.

Ono što je Monte Carlo u Formuli 1 Spinčići su u maškaranom svijetu. Zasigurno najzahtjevnija, najuža i najopasnija balinjerada ove se godine u velikom stilu vratila u mjesto.


Nakon petogodišnje stanke maškare na balinjerama danas su se spuštale niz najluđu kastavsku nizbrdicu i to u čast pokojnom Dubravku Dukiću- Guletu, članu Pusnog odbora Spinčići.


Nakon što je znak za start dala sveprisutna “Spinčićeva muzika” stazu je isprobala pusna gradonačelnica Sanja Pešćica Ćućić, a svoju je kreativnost i zavidno vozačko umijeće potom pokazalo tridesetak sudionika u sedamnaest maštovitih vozila na balinjerama.  


Na samom su kraju medaljama nagrađeni svi sudionici, a oni najbolji, po mišljenju stručnog žirija, dobili su i pehare. Treće mjesto osvojila je ekipa “Vojni turizam”, drugo “Kineski očaj”, a prvo “Maja Šuput”.


Pohvaliti svakako treba i pusta “Spinčo Merikanića” na čiju se inicijativu balinjerada vratila u Spinčiće. Nakon programa, koji je vodio Borna Šmer, kastavske su maškare zabavu nastavile uz “Kožne jakne”, iće i piće.