Kastav 8. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Najmlađi Kastavci proplivali na Bazenima Kantrida

Najmlađi Kastavci proplivali na Bazenima Kantrida
U sklopu hvalevrijednog projekta "Kastav Pliva", učenici trećih razreda Osnovne škole "Milan Brozović" Kastav i ove godine uče plivati na Bazenima Kantrida. 

Kastavske mališane, koji ovih dana na Bazenima Kantrida uče ili usavršavaju svoje plivačke vještine, danas je obišao kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.


“Bila bi velika šteta ne iskoristiti ovu infrastrukturu koju imamo tako blizu svog grada, takve ljude koji mogu raditi s djecom. Omogućili smo im da u sklopu školovanja dođu na bazen i imaju školu plivanja. Reakcije djece i rezultati uvijek su odlični pa ćemo projekt nastaviti i dalje”, istaknuo je Mostarac.

U sklopu projekta “Kastav pliva”, što se tradicionalno odvija pod pokroviteljstvom Grada, u proteklih je sedam godina proplivalo više od 700 najmlađih Kastavaca.


“Veseli nas što smo se, nakon stanke zbog epidemioloških razloga, vratili na bazene”, poručila je Hedi Blašković, ravnateljica Osnovne škole Milan Brozović Kastav.

Istaknuti treba kako Grad Kastav hvalevrijedan projekt provodi uz pomoć Udruge kineziologa Rijeka i Zajednice sportova Primorsko- goranske županije.


“Cilj projekta je da se djeca upoznaju s vodom kao medijem, da nauče plivati i da se zabave. Plivanje je dobro za njihovo zdravlje i daljnji razvoj”, rekla je Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ i predsjednica Udruge kineziologa Rijeka.

Na bazenima je ovih dana stotinjak kastavskih učenika s kojima kroz deset sati rade instruktori plivanja, a osim plivanja mališani će naučiti i osnove spašavanja u vodi.