Kastav 3. lipanj 2018.

Najmlađi Kastavci uživali u svom danu

Najmlađi Kastavci uživali u svom danu
Najmlađi Kastavci danas su došli na svoje. Kreativne i zabavne radionice, predstava, “Mića slikarska delavnica”, samo su dio “Dječjeg dana”, što se održava u sklopu proslave 25. godina Grada Kastva.
 
Dječji smijeh danas je odjekivao gradom na brege. Naime, kastavski su mališani dočekali svojih “pet minuta”. U sklopu proslave 25. godina Grada Kastva, u organizaciji Društva Naša djeca Kastav, održan je “Dječji dan”. 
 
Ovogodišnji “Dječji dan” počeo je na Trgu Matka Laginje tradicionalnom “Mićom slikarskom delavnicom”. Mali su kastavski umjetnici stvarali, a njihove su radove ocjenjivala stručna povjerenstva. Najbolji radovi su nagrađeni. 


Uz “delavnicu” održane su i kreativno- zabavne radionice za osnovnoškolski i predškolski uzrast, koje su vodile odgajateljice Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” i brojni volonteri, kao i misa za mlade u Crkvi sv. Jelene Križarice, a organizirana je i predstava za djecu “Palačinka mog života”. 
 
Sportsko obiteljsko popodne
 
Od 18 sati na kastavskim dječjim igralištima održat će se Sportsko obiteljsko popodne- štafetne igre, u organizaciji Mjesnih odbora Grada Kastva. Različite igre za djecu i odrasle odvijat će se na dječjim igralištima: Petar Jurčić (MO Kastav i MO Rubeši), Pilepčić (MO Rešetari), Jog Turki (MO Brnčići), Vrtić Halugica Spinčići (MO Spinčići). 
 
Događaj je osmišljen s ciljem motiviranja građana za aktivnim sudjelovanjem u radu i aktivnostima mjesnih odbora. Želja je da ovakvi susreti postanu tradicionalni te da se sve više građana i obitelji aktivno i kontinuirano uključuje u zajedničke akcije i programe.