Kastav 6. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Najmlađi kićenjem borova otvorili kastavski Advent

Najmlađi kićenjem borova otvorili kastavski Advent
Kastavski mališani kićenjem borova na Crekvini najavili Advent Kastav, koji traje sve do kraja godine i donosi brojna događanja

Božićno je raspoloženje stiglo u “grad na brege”. Pobrinuli su se za to veseli kastavski vrtićarci, koji su danas okitili borove na Crekvini. Nakon šetnje među borovima mališani su iskoristili priliku i fotografirali se ispod velike božićne “kuglice”. 

A kastavski Advent, koji će uz brojna događanja potrajati sve do kraja prosinca, na današnjoj su konferenciji za medije najavili gradonačelnik Matej Mostarac i Saša Brusić, direktor Turističke zajednice grada Kastva.


“Mislim da će Kastav ovih dana biti mjesto koje je ugodno za posjetiti. Potrudili smo se ukrasiti grad, a program smo prilagodili djeci i odraslima. Smatramo da je ovo vrijeme u kojem se treba i opustiti nakon posla pa smo u suradnji s našim ugostiteljima pripremili i after job partyje”, poručio je Mostarac. 

“Djeca su nam ove godine u fokusu. Imamo programe koji su namijenjeni djeci, ali i u kojima djeca aktivno sudjeluju. Pripremili smo i darove za najmlađe, koji će imati i svoj sajam i koncert. I ove godine imamo ispraćaj Djeda Mraza. No, nismo samo brinuli o djeci, uz spomenute after job partyje istaknuti treba i koncert Glazbenog društva Spinčići, sportske aktivnosti te Zadnje polne va Kastve”, rekao je Brusić.