Kastav 27. ožujak 2024. Izvor: PGŽ

Najveći dentalni laboratorij u široj regiji otvoren u Kastvu

Najveći dentalni laboratorij u široj regiji otvoren u Kastvu
Uz visoke uzvanike u Kastvu svečano otvoren najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe

U radnoj zoni u Žegotima u Kastvu svečano je otvoren Ridentalov dentalni laboratorij, najveći u ovom dijelu Europe u vlasništvu Adria Dental Grupe, u sklopu koje djeluje i vodeća riječka poliklinika Rident, koju je osnovao dr. Željko Miljanić.

Riječ je o investiciji većoj od 4,5 milijuna eura što je ujedno i najveća investicija u dentalni sektor u široj regiji. Na svečanost su, uz župana Zlatka Komadinu te gradonačelnike Kastva i Rijeke Mateja Mostarca i Marka Filipovića, stigli i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Oleg Butković te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Uzvanike su kroz reprezentativni objekt dentalnog laboratorija proveli Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group, Igor Čičak, izvršni partner i predsjednik Uprave Provectus Capital Partners te Željko Miljanić osnivač Ridenta.

Istaknuto je da je Ridental proizašao iz Ridenta u sklopu kojeg je djelovao najprije kao zubotehnički laboratorij, a potom i kao izdvojena jedinica na dvije lokacije, na Turniću i Srdočima. Laboratorij u Kastvu prostire se na 1200 kvadratnih metara i opremljen je najmodernijom proizvodnom tehnologijom. U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima, kao i drugim zainteresiranim stručnjacima, pristup najnovijim znanjima i vještinama potrebnim za rad u suvremenoj dentalnoj praksi. Laboratorij će u startu zapošljavati preko 70 djelatnika, različitih profila stručnjaka, od dentalnih tehničara do dizajnera i CNC operatera.