Kastav 23. travanj 2017.

Nedjeljno popodne uz 500 boca najboljih kastavskih vina

Nedjeljno popodne uz 500 boca najboljih kastavskih vina
Belica Ivice Rubeše najbolje je vino 12. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine. Veliko finale u “grad na brege” je danas privuklo brojne posjetitlje, ljubitelje dobre kapljice.

Svi koji su nedjeljno popodne danas odlučili provestiu Kastvu mogli su uživati u degustaciji najboljih vina Kastavštine, ali i bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Najbolja kastavska vina birana su u sklopu 12. Ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine, što je započeo još u travnju, prikupljanjem uzoraka vina. Sudjelovao je četrdesetak vinara, članova Udruge Belica, od kojih je prikupljeno 80 uzoraka. Čak 12 prikupljenih uzoraka belice rezultat je višegodišnjeg, uspješnog rada na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva Kastavštine.

Komisijana na čelu s sommelierom Nenadom Kukurinom potom je odabrala najbolja vina te dodijelila 5 zlatnih, 44 srebrne, 23 brončane medalja te 6 priznanja. 
 
Šampionska belica Ivice Rubeše

Zlatom sus e “okitili” Ivica Rubeša i Alen Frlan za Belicu, Arsen Jardas za Chardonay, Ivan Rubeša za Malvaziju i Ivan Rubeša za Merlot. Pobjednik, ujedno i šampion, natjecanja je vino Belica Ivice Rubeše, koji je dobio i prijelazni pehar za najbolju Belicu te Zlatnu plaketu za najbolje ocijenjeno vino.

Program su vodili Andrea i Ivica Rubeša, a svoj je doprinos dalo i sveprisutno Glazbeno društvo Spinčići.

Nakon proglašenja posjetitelji su na Fortici, u sjajnoj atmosferi, mogli degustirati najbolja kastavska vina, a da iz Kastva nitko ne ode gladan pobrinula se Oštarija Fortica i tvrtka Buretić.

12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine organizirali su kastavska Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turistička zajednica grada Kastva, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Kastva.