Kastav 1. srpanj 2015.

Neno Belan i Kastavci na Crekvini

Neno Belan i Kastavci na Crekvini

Spinčićeva muzika, Muška klapa Kastav i Neno Belan jučer su, u sklopu 24. Kastafskog kulturnog leta, razbudili staru gradsku jezgru, kojom su odjekivali poznati hitovi.

U šarolikom je koncertnom repertoaru uistinu bilo svega. Na svoje su došli ljubitelji limene glazbe, klapske pjesme i Belanovih hitova, a posebno je impresivan bio zajednički nastup svih sudionika. 

Glazbeno društvo Spinčići koncert na impozantnoj kastavskoj Crekvini otvorilo je skladbom “The Washington Post march”, a uslijedile su “Forever Shining” i “Pachanga Time”. 

Svoje je stare hitove, “Ivonu” i “Stojim na kantunu”, također uz pratnju Spinčićeve muzike, potom izveo Neno Belan, a koncert se nastavio uz “Glen Miller parade” i “Latin Gold”.

“Šijavicom” i “Tovarom” predstavili su se članovi Muške klape Kastav. A kako klapa i Spinčićeva muzika zvuče zajedno publika je mogla čuti kroz skladbu “Pod orehon”. 

Zanimljiva je bila i izvedba starog Belanova hita “Ludo zaljubljen”, koju su na Crekvini izveli svi sudionici zajedno.  

Koncert je Spinčićeva muzika nastavila skladbama “In Dixie Mood” i “Blues Brothers Revue”, a završio je Belanovim hitovima “Volim je” i “Kavana”, koje su bivšem frontmanu popularnih “Đavola” izvesti pomogli članovi Muške klape Kastav i Glazbenog društva Spinčići. 

Koncert, koji se na Crekvini održao u sklopu 24. Kastafskog kulturnog leta, vodio je Joso Krmpotić.