Kastav 29. kolovoz 2020.

Nevia Rigutto osvojila kastavsku publiku, Dino Antonić žiri

Nevia Rigutto osvojila kastavsku publiku, Dino Antonić žiri

Nevia Rigutto, sa skladbom “Piši mi ud Brusna”, osvojila je najviše glasova kastavske publike na ovogodišnjem “ČAnsonfestu”. Nagradu za najbolju interpretaciju dobio je Dino Antonić za pjesmu “Dota”. 

“Večer novih skladbi”, tradicionalno veliko finale “ČAnsonfesta”, sinoć je održano na predivnoj Crekvini, po mnogima najljepšoj kvarnerskoj pozornici na otvorenom. 16. izdanje festivala kastavskoj je publici “donijelo” isto toliko novih skladbi.


Nakon što su se redom predstavili: Valter Simčić, Karla Pupis, Valerio Ricchiuto, Davor Grgurić, Emanuela Lazarić- Ella, Zemir Delić, Betti i Damir Vrbljanac, Francesco Squarcia, Nevia Rigutto, Lado Bartoniček, Dino Antonić, Daniel Načinović, Hrvoje Hegedušić, Duško Jeličić, Neven Barac i Mario Lipovšek- Battifiaca, žiri i publika imali su “pune ruke posla”. 


A kastavska publika najviše glasova dala je skladbi “Piši mi ud Brusna”, koju je izvela Nevia Rigutto. Istu je skladbu Pomorski radio proglasio najboljom zavičajnom šansonom pa je Nevia s Crekvine otišla s dvije nagrade. 

Dvostruko priznanje sinoć je dobila i “Dota”. Izvođač- Dino Antonić, odlukom stručnog žirija, nagrađen je nagradom za najbolju interpretaciju, a autor glazbe Damir Mičetić dobio je priznanje za najbolju ovogodišnju ČAnsonu.


Najboljim kantautorom proglašen je Duško Jeličić- Dule, kojem je “za dlaku umakla” nagrada publike. Vjeko Alilović, autor skladbe “Nis mlad jasen”, dobio je nagradu za najbolji tekst, a nagrada Radio Istre za najslušaniju skladbu s lanjskog festivala pripala je Danielu Načinoviću i pjesmi “Škocila je macka na štol”.


Festivalom čakavske šansone “ČAnsonfest- Kastav 2020.”, kojeg je vodila Irena Grdinić, završilo je po mnogo čemu specifično 29. “Kastafsko kulturno leto”