Kastav 16. ožujak 2023. Klaudio Vrančić

Noeli Karlović i Ante Matijević najbolji kastavski sportaši

Noeli Karlović i Ante Matijević najbolji kastavski sportaši
Karatisti Noeli Karlović i Ante Matijević najbolji su kastavski sportaši u 2022. godini, dok je Goran Saftić dobio priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika. Najbolji klub je Tenis klub Kastav, a najuspješnija sportska djelatnica Adriana Nadilo.

Kastavska sportska “krema” okupila se večeras u Sportskoj školskoj dvorani Matija Katalinić, na proglašenju najboljih. Okupljene sportaše i brojne uzvanike pozdravili su gradonačelnik Matej Mostarac, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić te Sonja Šišić pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ.


“Kastav je Grad koji voli i potiče sport, klubove i sportaše. Kastav s posebnom pažnjom stvara uvjete i potiče aktivnosti svojih građana, posebno djece i mladih, rekreativaca, umirovljenika. Kastav ima jednu od najstarijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj- Kastafske sportske igre. Iz godine u godinu obogaćuje se sportska infrastruktura. No, sportaši to vraćaju na najbolji način”, čulo se na svečanosti.

Joško Jeličić, Marijo Šivolija, Sanja Popović

Kastavski “praznik sporta” i ove su godine uveličala ugledna sportska imena- Joško Jeličić, Marijo Šivolija i Sanja Popović, a večer je pjesmom “ukrasila” Martina Majerle. 


Najuspješniji kastavski sportaši u protekloj godini su Ante Matijević i Noeli Karlović, članovi Karate kluba “Kastav”. Ante je u 2022. godini osvojio čak 11 zlatnih medalja, od kojih su najsjajnije one s Prvenstva Hrvatske i Balkanskog prvenstva, a njegovim uspjesima treba pridodati i 4 bronce. Njegova klupska kolegica Noeli lani je oko vrata stavila 5 zlatnih, 7 srebrnih i 3 brončane medalje, a njeni su najveći uspjesi srebro s Balkanskog prvenstva te zlata s Prvenstva i Kupa Hrvatske.

Veliko priznanje Goranu Saftiću

Goran Saftić iz Auto sport kluba Kastavac, koji je ispisao neke od najljepših stranica sportske povijesti Kastva, dobio je priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika, dok je najuspješnija sportska djelatnica u 2022. Adriana Nadilo iz Odbojkaškog kluba Kastav 1998.


Najuspješnijim mladim sportašima u 2022. proglašeni su Karolina Jorgić, članica Odbojkaškog kluba Kastav 1998 i Rene Bertos, član Tenis kluba Kastav, koji je dobio priznanje za najuspješniji sportski klub.

Priznanja za iznimne sportske uspjehe dobili su i kastavski sportaši koji nisu članovi kastavskih sportskih klubova i to: boćarica Nives Jelovica, plivačica Petra Mance, sportski ribolovac Alex Saršon, jedriličar Leon Scheidl, džudist Danis Emšo, odbojkašica Lorena Smojver, gimnastičarka Mia Marčić i tenisač Domenico Dubrović.


Nagrađeni su i mladi članovi Rukometnog kluba Kastav, Šahovskog kluba Kastav, Školskog sportskog društva Zvirić, Odbojkaškog kluba Kastav 1998, Košarkaškog kluba Kastav, Karate kluba Kastav, Ju- Jitsu kluba Kastav, Malonogometnog kluba Fantina, Boćarskog kluba Kastav, Plesnog kluba Gym Dance i Tenis kluba Kastav.