Kastav 13. rujan 2022. Izvor: Grad Kastav

Nova skupina otvorena u kastavskom vrtiću u Tometićima

 Nova skupina otvorena u kastavskom vrtiću u Tometićima
Grad Kastav je krenuo u uređenje i opremanje dodatnog prostora kako bi se omogućio upis sve djece koja udovoljavaju uvjetima

Dječji vrtić “Vladimir Nazor” Kastav danas je otvorio i novu skupinu u objektu u Tometićima. Grad Kastav je krenuo u uređenje i opremanje dodatnog prostora kako bi se omogućio upis sve djece koja udovoljavaju uvjetima. 

U novoj pedagoškoj godini kastavski vrtić pohađa 348 mališana od čega 21 novoupisano dijete u vrtićkim skupinama i 51 u jasličkim. Osim nove skupine dočekala su ih brojna iznenađenja pa je tako opremljen logopedski kabinet, a u neku vrstu rada s logopedom uključeno je više od stotinu mališana.


U sklopu projekta “Igramo se- produženi boravak kastafskog vrtića”, djeca su dobila mnogo novih sadržaja u centralnom objektu “Vladimir Nazor”. Naime, Grad je nabavio i postavio nove sprave za igranje, na veliko veselje mališana koji su prvog dana rujna veselo ušli u novu pedagošku godinu. Postavljena je kombinirana sprava s toboganom, mostićem i penjalicom, dvije njihaljke i klackalica na oprugama, stol s klupom te antitraumatska lijevana podloga. Ukupna vrijednost opreme i radova iznosi 237.741 kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna. 


Za potrebe istog projekta, zaposleno je na određeno vrijeme nekoliko odgajatelja kako bi i dalje nastavili s produljenim radom vrtića u dvije smjene. Takav je rad započeo u travnju 2021. godine i trajat će do rujna 2023. godine te će se odvijati u dvije odgojno-obrazovne skupine- jednoj jasličkoj skupini u objektu Kastafske sardelice te jednoj vrtićkoj u objektu Vladimir Nazor. Projekt je namijenjen djeci čiji roditelji rade u smjenama ili imaju potrebu za produženim radnim vremenom vrtića, a sve s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života.