Kastav 24. rujan 2019.

Novo vatrogasno vozilo svečano predano DVD- u Kastav

Novo vatrogasno vozilo svečano predano DVD- u Kastav

Vozni park kastavskih vatrogasaca bogatiji je za novo interventno vozilo namijenjeno gašenju požara na otvorenom prostoru, kao i početnih požara u staroj gradskoj jezgri.

Ključeve novog vatrogasnog vozila vrijednog oko 400 tisuća kuna kastavskim je vatrogascima danas svečano uručio gradonačelnik Matej Mostarac. 


“Možemo biti ponosni na novo vozilo koje ima naš kastavski DVD. U našoj staroj jezgri i našim šumama, situacija je specifična pa nam je interventno, brzo i agilno vozilo bilo neophodno”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

Terensko vozilo Ford Ranger, namijenjeno upravo za gašenje požara otvorenog prostora te početnih požara i manje tehničke intervencije u staroj gradskoj jezgri, zamijenit će 40 godina staro vozilo kojim su do sada raspolagali kastavski vatrogasci.


“Ovo je veliki trenutak za nas. Novo vozilo pomoći će nam u čuvanju naše stare jezgre i naših šuma”, naglasio je Željko Vozila, zapovjednik DVD- a Kastav, zahvalivši Gradu Kastvu na pomoći. 

Vozilo, za koje su sredstva osigurali vatrogasci i Grad Kastav dok se za nadogradnju pobrinula domaća tvrtka Rudno, posebno je razveselilo kastavske vrtićarce, koji su imali priliku razgledati vozilo i družiti se s članovima DVD- a Kastav.


Svečanoj primopredaji nazočili su i predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš, zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Mladen Šćulac te zapovjednik JVP Grada Rijeke Hinko Mance.