Kastav 29. studeni 2023. K.Vrančić

Osigurani bolji uvjeti za djelatnike kastavskog vrtića

Osigurani bolji uvjeti za djelatnike kastavskog vrtića
Porasla je osnovica za izračun plaće, ugovorena su povećanja za položajna zvanja odgajatelja, mentora, savjetnika, kao i paket ostalih materijalnih prava, regresa, božićnica, jubilarnih nagrada

Novi Kolektivni ugovor za Dječji vrtić “Vladimir Nazor” danas je potpisan u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. Ugovor, koji je “kruna” suradnje Grada i Vrtića, su potpisali gradonačelnik Matej Mostarac i predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić.

“Predškolski odgoj je jedna od naših glavnih obveza i trudimo se da to držimo na visokoj razini. Broj djece raste, jedna smo od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja upisuje svu djecu zaposlenih roditelja u mrežu vrtića. Prošle godine sm bili među deset gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolski odgoj. To su bile pretpostavke za krenemo u ove pregovore i da uvjeti u kojima rade djelatnici vrtića budu još bolji. Trudit ćemo se da oni iz godine u godinu budu sve bolji”, poručio je Mostarac.


“Ovo je dobar primjer prakse kolektivnog pregovaranja, kojeg bi željela u svakoj sredini. Ono što je najvažnije, što naši članovi, radnici, najviše cijene je što je porasla osnovica za izračun plaće za 33%, ugovorena su povećanja za položajna zvanja odgajatelja, mentora, savjetnika, ugovoren je paket ostalih materijalnih prava, regresa, božićnice, jubilarne nagrade…”, istaknula je Žilić, zahvalivši Gradu Kastvu.

Zadovoljstvo Kolektivnim ugovorom nisu skrivale niti predstavnice Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” Kastav - ravnateljica Helena Ninković Budimlija i sindikalna povjerenica Linda Marin.


“Jako sam zadovoljna s ovim pregovorima. Mislim da su to naše predstavnice dobro odradile. Imamo lijep partnerski odnos s našim osnivačima. Grad nas je pratio zadnjih petnaest godina, gdje smo s 18 zaposlenih došli na skoro 100 i na gotovo 400 djece. Ovo je kruna naše suradnje. Mislim da će naši djelatnici biti zadovoljni”, kazala je Ninković Budimlija.

“Zaista smo zadovoljni ovim Kolektivnim ugovorom i željela bih se zahvaliti pregovaračkim timovima Grada Kastva i Sindikata na zaista konstruktivnim prijedlozima. Smatram da smo započeli jednu jako dobru suradnju”, zaključila je Marin.