Kastav 15. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Oštija i KKL- ljubav koja traje na radost kastavske publike

 Oštija i KKL- ljubav koja traje na radost kastavske publike
Simpatična grupa zaljubljenika u čakavštinu kroz zabavnu i duhovitu “Oštiju” njeguje naše "ča"

“Oštija” je proteklih godina postala sastavni dio “Kastafskog kulturnog leta”, a ako je suditi prema posljednjim reakcijama Crekvine ljubav je to koja traje. Popularna glazbeno- scenska predstava, koju potpisuju lokalni entuzijasti- glumci amateri i glazbenici profesionalci, sinoć je igrala četvrtu godinu za redom.


Jake domaće snage (Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta, Damjan Grbac) ponovno su ispunile visoka očekivanja publike, koja je uživala u osvježenom izdanju interaktivne predstave- jedinstvenom miksu duhovitih dijaloga, šaljivih video klipova i zabavnih glazbenih brojeva. 


Simpatična grupa zaljubljenika u čakavštinu tako je, kroz novo izdanje duhovite i zabavne “Oštije”, nastavila njegovati domaće aforizme. Kastavce u publici podsjetili su na neke već pomalo zaboravljene izraze, “furešte” su ponešto i naučili, a svih zajedno su dobro nasmijali.


Dramski program ovogodišnjeg “Kastafskog kulturnog leta” nastavlja se u nedjelju, 23. kolovoza, kada na Crekvinu stiže najpopularniji kvarnerski par- Đurđa i Franko i njihova “Casabianca, leto dan kašneje”.