Kastav 14. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

Otvoren inoLAB- kastavski inovatori dobili novi dom

Otvoren inoLAB- kastavski inovatori dobili novi dom
U Kastvu je svečano otvoren inovacijski laboratorij inoLAB, a potpisan je i sporazum o suradnji Grada Kastva i tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Inovacijski laboratorij inoLAB, prvi od četiri kluba mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka, svečano je otvoren u prostorima dvorane “Matija Katalinić” u Kastvu. 

Kastavski inoLAB između ostaloga je opremljen 3D printerom, CNC glodalicom, prijenosnim računalima, interaktivnim zaslonom, projektorom, velikom količinom alata i materijala.


Prostore će prvenstveno koristiti članovi Kluba inovatora KIN Kastav, a osim za istraživanja i razvoj inovacija zainteresirani će inoLAB moći koristiti i za različite edukacije i prezentacije. 

Otvaranje kastavskog inoLAB-a pozdravili su predsjednik Saveza inovatora PGŽ Boris Caput, predsjednik Kluba inovatora KIN Kastav Martin Šarčević, ravnateljica Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav Hedi Blašković i ravnatelj Razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić.

U sklopu svečanog otvorenja sporazum o suradnji na ovom projektu potpisali kastavski gradonačelnik Matej Mostarac i direktor razvoja tvrtke Ericsson Nikola Tesla Darko Huljenić.
 
“Ovdje će se rađati velike ideje! Iznimno mi je drago da smo uspjeli spojiti školu, Grad, poduzetnike, inovatore i Razvojnu agenciju u ovako jedan projekt, koji će sigurno dati rezultate. Kastav je treći Grad u županiji po prihodu poduzetnika i sigurno da tim putem želimo i nastaviti”, poručio je Mostarac.

Inovacijski laboratorij financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, putem projekta kojeg Grad provodi u partnerstvu sa Savezom inovatora PGŽ i Klubom inovatora KIN Kastav.


Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 2 milijuna kuna, a uz uređenje i opremanje klubova, predviđen je i niz aktivnosti, poput edukacija učenika i studenata, inovacijskih konferencija i izložbi.