Kastav 17. rujan 2019.

Pedesetak inovacija bit će predstavljeno u Kastvu

Pedesetak inovacija bit će predstavljeno u Kastvu

Kastav će, od četvrtka do subote, ugostiti 12. izdanje izložbe “Mladi@Inovacije”. U Školskoj sportskoj dvorani “Matija Katalinić” kroz tri će se dana, s pedesetak inovacija, predstaviti mladi inovatori iz svih krajeva Hrvatske te gosti iz Bačka Palanke.

Nacionalna izložba “Mladi@Inovacije” vraća se u Kastav. Od četvrtka do subote Školska sportska dvorana “Matija Katalinić” bit će dom mladih inovatora iz svih krajeva Hrvatske, a svoje će inovacije predstaviti i gosti iz Bačke Palanke.


“Krenuli smo u ovaj projekt 2008. godine jer smo hitjeli da mladi i kreativni ljudi dobiju svoju manifestaciju na kojoj bi mogli iskazati sav svoj inovatorski potencijal. Izložba je s godinama rasla i danas se možemo pohvaliti respektabilnom izložbom mladih i kreativnih ljudi”, poručio je zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić.


U sklopu bogatog programa održat će se i natjecanje u 3D printanju, a spomenuti treba i niz radionica kao što su: keramika, programiranje arduina, radionica elektronike, modelarska radionica, robotika, radionica- poligon za letenje dronom, CB radionica i prezentacija starih učila.


Također, osim što će razgledati pedesetak radova naših najboljih mladih inovatora posjetitelji će moći i aktivno sudjelovati u radionicama. U četvrtak je izložba otvorena od 14:00 do 18:00, u petak od 10:00 do 18:00 s time da je svečano otvorenje na rasporedu u 11 sati, a subotu od 10:00 do 14:00 sati. Ulaz je besplatan. 


Organizator izložbe je Savez inovatora PGŽ, uz potporu Saveza riječkih inovatora, KIN- a  Kastav, Udruge inovatora Šterika s Praputnjaka, UI "Interinova" Matulji, IN kluba Rijeka, ZTK Rijeka te Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Tehničke škole Rijeka i Saveza inovatora Zagreba.