Kastav 5. listopad 2019.

Počela trodnevna kastavska fešta od mladog vina 

Počela trodnevna kastavska fešta od mladog vina 
Zdravicom na Trgu istarske vile počela je proslava najvećeg “kastafskog blagdana”. Bogat program ovogodišnje Bele nedeje kroz tri će dana u grad na brege privući desetke tisuća posjetitelja.

Svečanim otvaranjem tradicionalne izložbe Udruge Belica, ove godine na temu "Za otočit i natočit”, na Trgu istarske vile počeo je bogat program ovogodišnje Bele nedeje.


Na samom početku okupljene su pozdravili članovi Udruge Belica Arsen Jardas i Miljenko Host, gosti iz prijateljskog Ludbrega te prvi čovjek grada na brege- kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je otvorio izložbu.


“Potrudili smo se da Bela nedeja i ove godine bude- nova štorija, da kroz ova tri dana u Kastvu bude lijepih i ugodnih druženja. Priču o Beloj nedeji znate svi, 600 godina tradicije ne može se izbrisati. Danas se u niti jednoj kastavskoj konobi ne može popiti loše vino, štoviše imamo vrhunskih vina”, poručio je Mostarac, pohvalivši Udrugu Belica.


Paralelno s izložbom na Trgu istarske vile na susjednoj je Lokvini počela LokVina, prvo izdanje festivala autohtonih hrvatskih vina, u sklopu kojeg posjetitelji mogu kušati vina petnaestak hrvatskih proizvođača, ali i suhomesnate proizvode, sireve i maslinova ulja.


I dok su odrasli na Lokvini uživali u LokVini i ponajboljim hrvatskim vinima, mališani su se zabavljali na zabavnim kreativnim radionicama, na kojima su, između ostaloga, proizvodili “uradi sam” sok od grožđa.


No, veselo danas nije samo na Lokvini, organizatori su diljem Kastva, uz ugostiteljsku ponudu, pripremili i bogat kulturno- zabavni program za posjetitelje. Ne čudi stoga što su mnogi već prvi dan trodnevne kastafske fešte od mladog vina odlučili provesti u gradu na brege.


Dobre zabave u Kastvu neće nedostajati ni večeras jer posjetitelje na Crekvini čekaju: Padre, Techno Vikings i SuperCover Band, a na Fortici: Iman Trio Acustic, Cukar i Caffe i Grooversi.