Kastav 2. listopad 2021.

Počela trodnevna proslava najvećeg kastafskog blagdana

Počela trodnevna proslava najvećeg kastafskog blagdana
Proslava najvećeg kastafskog blagdana, danas je počela u gradu na brege. Subotnje “zagrijavanje” za Belu nedeju privuklo je Kastavce i brojne goste, željne dobre zabave i još boljeg vina. 

Nakon lanjske se prisilne pauze Bela nedeja ponovno slavi! Na oduševljenje Kastavaca i njihovih gostiju kojima je najveći kastafski blagdan u srcu. Trodnevna fešta od mladog vina tradicionalno je počela već danas, ali u nešto drugačijem izdanju. 


Na Forticu, Crekvinu i Lokvinu moglo se samo s posebnim papirnatim narukvicama, koje su posjetitelji dobili nakon predočenja covid potvrde ili negativnog testa. Oni koji su u Kastav stigli bez navedenoga mogli su se testirati ispred Fortice, a tako će biti i naredna dva dana.


Fortica je ove godine rezervirana za “tradicionalnu” Belu nedeju, uz živu glazbu i bogatu ponudu kastavskih ugostitelja. Na Crekvini svoja vina nude najbolji kvarnerski vinari, a na Lokvini je “niknuo” Vinski grad, uz ponudu probranih hrvatskih vina. 


Važno je napomenuti kako se posjetitelji, izuzev spomenutim lokacijama, Kastvom kroz sva tri dana mogu nesmetano kretati te uživati u ugostiteljskoj ili sajamskoj ponudi, koje su ove godine očekivano reducirane. 


Inače, danas su u popodnevnim satima na Fortici nastupili Matea Dujmović i Mateo Žmak, nakon njih će na pozornicu “Last minute duo”, dok će u večernjim satima Kastavce i goste zabavljati “Coffee shop acoustic”.


Bela nedeja se održava u organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva, a pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, koji će sutra i sam posjetiti Kastav. Program počinje tradicionalnim "Pozdravom Beloj nedeji", točno u podne, u Aleji velikana.